Batman Üniversitesi Merkez Kampüs konferans salonunda gerçekleştirilen Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası ruhsat teslim töreni ile eğitimlerinin ardından mesleğe yeni adım atan 38 kişiye mali müşavirlik ruhsatı takdim edildi.
Ruhsat teslim törenine İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Şah Ayaz, İl Defterdarı Muhammet Ali Şenol, Batman Vergi Dairesi Müdürü Bülent Yanık, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve SGK İl Müdürü Alaattin Ökten katıldı.
Zorlu bir eğitim sürecinin ardından mesleğe yeni adım atan 38 meslektaşlarına mali müşavir ruhsatlarını takdim edeceklerini belirten Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanı, “Bugün 270 üyesi 65 stajyeri bulunan Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası, üyelerimizin 190’ı serbest çalışmakta geriye kalanlar çeşitli şirketlerde ve kurumlarda mesleki yaşamlarını sürdürmektedir. Yaklaşık 700 çalışanı ile birlikte Batman ekonomisinin nabzını tutan önemli bir meslek kuruluşuyuz. TÜRMOB çatısı altında örgütlenen ülke genelindeki mali müşavir odaları ile yeminli mali müşavir odalarına kayıtlı 120 bin meslek mensubu 30 bin stajyer büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 700 bini geçen mali müşavirlik camiasını oluşturmaktayız” dedi.
Mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi yönünde büyük beklenti içerisinde olduklarını kaydeden Batman-Siirt Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Şah Ayaz, “Meslek mensupları olarak sürekli ertelenen büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz. Bununla ilgili her platformu her imkan bulduğumuz ortamı değerlendirerek mesleki sorunlarımızı dünya, ülke, kent ve meslek sorunlarımızla birlikte ilgililerle paylaşıyoruz. Bunun için tüm alanlarda sorunlarımızı çözüm önerilileri ile birlikte ilgililere iletmeye devam edeceğiz” dedi.
Mesleğe yeni adım atan mali müşavirlere seslenen Ayaz, “Mesleğimizin bazı sorunları olsa da çok değerli bir camiaya adım atmış bulunuyorsunuz. Sizlerin de katacağı yeni değerlerle mesleğimiz çok daha değerli çok daha önemli bir meslek haline geleceğini düşünüyorum. İşte bu yüzden mesleğinize odanıza ve ruhsatınıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Aldığınız tüm sosyal görevler sırasında her yerde ve her zaman mesleğinizi ve odanızı temsil etiğinizi unutmayın. Çok zor şartlarda elde etiğiniz ruhsat, sizin ayrıcalığınızdır. Ruhsatlarınızı asla başkalarına kullandırmayın. Meslek etik kuralarına uygun davranarak meslektaşlarınızı küçük düşürecek eylem ve davranışlardan kaçının. Müşteri kazanmak adına fiyat rekabeti yapmayın. Defter transferinde sizden önceki meslek mensubuyla diyaloğu ihmal etmeyin. Oda etkinliklerine mutlaka katılın. Oda seminerlerini takip edin. Sürekli kendinizi geliştirin. Yeniliklere her zaman acık olun. Yabancı dile ve teknolojiye hakim olmanın mesleğiniz ve sizler için bir avantaj olduğunu unutmayın. Teknolojinin gelişmesi ve sosyal medya kullanımının artması zaman zaman sorunlara da bu mecralardan çözüm aramalara sebep olabiliyor” dedi.
Mali müşavirlerin, sorunlarını sosyal medya veya ikili ilişkiler ile çözmek yerine odalarına iletmelerini isteyen Başkan Ayaz, “Sorunlarınızı odamıza ileterek çözmeyi tercih edin. Bu konuda hangi sorunu iletirseniz karşılık bulmadıysa tekrar tekrar iletiniz, eleştirin ve ısrarcı olun, ama sosyal medyada sorun çözmeye asla ve asla uğraşmayın. Bu hem sorunların çözümünde hem de meslek örgütümüzün ve ‘biz’ bilincinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Çünkü içinde bulunduğumuz süreç, birlikte olmanın ve yekvücut hareket etmenin ihtiyacını göstermektedir. Mesleğimize ve mesleki sorunlarımıza ilişkin varsa görüş ve önerilerinizi sürekli sizlerden bizzat odamıza gelerek, mesajla, e-postayla, her türlü yöntemi deneyerek mutlaka odamızla paylaşın. Oda çalışma komitelerinde görev alarak bizlere katkı ve desteklerinizi esirgemeyin” dedi. Haber-Recep Akın