“Ne yapacağımızı şaşırdık”

Gıdadan giyime birçok ürüne gelen zamlar şeker ve çay fiyatlarını yükseltmesi kahvehane ve cafeleri adeta müşterisiz bıraktı.

“Ne yapacağımızı şaşırdık”
Advert
Yayınlama: 02.02.2023 18:34:22
831
A+
A-

Geçen yıl 80-90 TL civarında olan 18 kilogram şekerin 500 TL’ye çıktığını kaydeden kahvehaneciler, maliyetlerin sürekli yükselmesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtti. Bir bardak çayın 3 TL’ye çıkmasından dolayı da müşteri potansiyellerinde gözle görülür bir düşüş gözlemlediklerini belirten esnaflar, 500 TL’ye çıkan şeker fiyatının adeta bellerini kırdığını belirtti.

ÇAYIN KİLOSU 30’DAN 95 TL’YE ÇIKTI

Şeker fiyatlarındaki yüksek artışa paralel olarak dem fiyatının da geçen seneye oranla 3 kat arttığını kaydeden kahvehaneci esnaflarından Mazlum Yıldız, “Bu yüksek zamlardan dolayı gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık. Maliyetlerin bu denli kısa zaman dilimleri arasında yükselmesine bir anlam veremiyoruz. Biz çay-şeker fiyatlarının yüksekliğinden bahsediyoruz ama bunun elektriği, suyu, kirası vs. birçok kalem var. Bu gidişle çalışanlarımızın ücretini bile çıkaramayacak duruma gelebiliriz. Geçen sene 30 TL’den aldığımız 1 kilogram çay 90 -100 TL’ye çıktı. Maliyetlerin, gider kalemlerimizin bu kadar yüksek seyretmesinden dolayı esnaf olarak hayatta kalma mücadelesi vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.