Bitli koyun…

Bitcoin ile başlayan dijital para furyası almış başını gidiyor.

Yayınlama: 09.07.2023 14:55:16
143
A+
A-

Dünyanın kimi devletlerinde bankaya gidip paramın tamamını çekmek istiyorum diyemiyorsunuz.

Bize çok garip geliyor değil mi?

Nasıl olur da insanın kendi parasını çekmesi mümkün olamaz?

O devletlerde belli bir miktarın üzerinde birşey satın alıyorsanız satıcı faturasını bankaya yollar, banka da hesabınızdan fatura karşılığı parayı ilgili satıcıya yollar.

Ancak gelin görün ki bu kadar hassas olduğunu iddia eden devletler mesele dijital paralara gelince tam bir iki yüzlülük yapıyor ve göz yumuyor:

Şimdi gelin devletlerin yukarıdaki mantıklı uygulamadan yola çıkarakgerçek para ile dijital parayı karşılaştıralım:

1) -Gerçek parada kara paranın aklanmasının önlenmesi amaçlanmaktadır.

-Dijital parada aklınıza gelebilecek ve hatta hayal gücünüzün sınırlarını zorlayıp bu kadar da olmaz diyebileceğiniz en pis işler dönmektedir. Bu pis işlerin ne olduğunu burada yazmak istemiyorum.

2) -Gerçek parada kendi güvenliğinizin öncelenmektedir. Paranızı tehdit, şantaj gibi sebeplerle çekmek istiyor olabilirsiniz.

-Dijital parada paranızın tamamını hiç tanımadığınız kişilere bile gönderebilirsiniz.

3) -Gerçek parada yüklü miktarda para taşırken kaybetme veya çalınma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

-Dijital parada bir bilgisayar korsanı hesabınızı ele geçirirse tüm para onun olur. Şifrenizi unutursanız tüm paranız bir anda elinizden çıkar. Ve en önemlisi de bu sistemleri kurgulamış olanlar sistemin fişini çekerse elinizde koskocaman bir hiç kalır.

***

-Para numarası yapan bu dijital kodların gerçek bir maddi karşılığı var mı? Yok. Herşey tamamen kodlar üzerinden, sanal, hayali…

-Arkasında devlet veya benzeri bir otorite, bir güç var mı? Yok.

Anlamak istemeyenler için en basit dille anlatayım:

Bir devlet yıkıldığında o devlete ait kağıt paraların hiçbir maddi karşılığı kalmaz.

Ancak altın veya gümüş gibi madenlerden ise eritilirse bir karşılığı vardır.

***

Bu sisteme dahil olup bu sistemin ayakta durmasını sağlayan kolay para kazanma peşinde olan iyi niyetli insanlar da unutmasın ki farkında olmadan onlar da bu sisteme dahil olduklarından sistemden kaynaklanan bu kadar pis iş sebebiyle bu günaha ortak olmaktalar.

Sadece dijital kodların inip çıkması sonucu her yıl birçok insan intihar etmekte, aileler dağılmaktadır. Bunların vebali bu sisteme dahil olanların boynunadır.

İletişim araçlarında son derece süslü reklamlarla, güler yüzle yapılan, çok masum gibi görünenbu reklamlara kanmayın.

Bu konunun dini açıdan sorumlulukları da çoktur. Mesela İslamiyet’te takas aracı büyük çoğunlukla altın veya gümüştür. Kağıt paraların bu değerleri sembolik olarak temsil etmekten başka bir fonksiyonu yoktur. Kaldı ki sanal kodlarla olan hayali bir paranın hiçbir kıymeti ise hiçbir şekilde yoktur ve asla caiz değildir. Alimlerin de bir an önce insanlara bunu aktarması gerekiyor yoksa onlar da sustukları için bu suça ortak olmuş olur.

İnsanların ve kurumların bir an önce akıllarını başına alıp bu sistemin ne kadar tehlikeli bir sistem olduğunu anlaması ve bu sistemin yasaklanması gerekiyor.

Yazarın Son Yazıları
25.02.2024 13:47:07
10.12.2023 15:29:13
02.07.2023 12:15:47
13.04.2023 14:33:25
10.04.2023 15:06:16
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.