“Yeni kitabına destek bekliyorum”

Batmanlı sevilen yazar-şair Şükran Demirhan, Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivalinde okuyucularıyla buluşmaya devam ediyor. Başarılı yazar Demirhan’ın ikisi roman, biri şiir ve bir de çocuk hikayesi olmak üzere kendisine ait toplam dört kitabı var. Bunların yanı sıra iki de antoloji kitabı sahibi Demirhan, tüm kitaplarıyla beraber 10 gün süreyle fuarda olacağını kaydetti.

“Yeni kitabına destek bekliyorum”
Advert
Yayınlama: 25.10.2023 13:56:26
120
A+
A-

“FUAR HERKESİ CEZBEDİYOR”

Fuara gelerek kitaplarını görmek ve destek olmak isteyen tüm kitapseverleri fuardaki ‘Batman Yazarları’ standına beklediğini belirten Demirhan, “Fuarların atmosferi çok güzel oluyor. Bu tür organizasyonların Batman’da daha fazla yer almasını temenni ediyoruz. Fuara ilgi büyük. Özellikle çocuklar bu ortamı deyim yerindeyse iple çekiyordu. Kendi aralarında ‘yüzlerce kitap göreceğimiz için çok mutluyuz’ şeklinde bazı konuşmalarına kulak misafiri olmam beni çok mutlu etti. Çünkü fuarın kitaplarla dolu olduğunu, atmosferi, heyecanı, katma değeri, rengi ve otantik yapısıyla bambaşka bir ortam oluşturduğunu biliyorum. Bu özelliklerin çocukların yanı sıra A’dan Z’ye herkesi cezbetmesi gayet doğal. Dolayısıyla çocukların merak ve heyecan içinde ‘Ne zaman fuar açılacak?’ sorusunu sorması onların kitaplara, sanat ve edebiyata nedenli ilgili olduklarını gösteriyor. Dolayısıyla mutluyum, çünkü çocuklar, Batman halkı bu tür fuar organizasyonları ve diğer etkinliklerle çok bilinçleniyor, kitap okuma alışkanlığı kazanıyor. Umuyorum ki Batman’da daha büyük, daha kapsamlı fuarlar olur ve nicelerini görürüm. Batmanlı yerel yazarlar olarak bu tür organizasyonlarda daha fazla yer almak istiyoruz. Yerel değerlerimize kitap fuarlarında daha fazla hak ve öncelik verilmesini umuyorum” dedi.

“KIRMIZI GELİNCİKLER İSİMLİ KİTABIM YENİ ÇIKTI”

Advert

Edebiyatın kendisini en mutlu eden konu olduğunu ifade eden Demirhan, “Edebiyat, benim en huzurlu, en mutlu olduğum yanım. Edebiyat,  hiç olmadığı kadar beni mutlu eden, eğiten, geliştiren, beni farklı bir boyuta taşıyan, bambaşka bir dünyadır benim için. Şiir yazmayı, edebiyat ile ilgili yazılar yazmayı çok seviyorum. Ben kitapları yazmakla huzur buluyorum diyebilirim. Bütün edebiyatseverler de aynı duygu içerisinde mi bilmiyorum, ama ben edebiyatla sanki cennette yaşıyormuşum gibi hissediyorum. ‘Kırmızı Gelincikler’ isimli kitabım daha yeni matbaadan çıktı. Batman’da bu kitabıma destek bekliyorum. Tüm okuyuculara, Batman halkına buradan sizlerin aracılığıyla iletiyorum” diye konuştu.

“GERÇEK BİR HAYAT HİKAYESİ”

‘Kırmızı Gelincikler’ isimli kitabını gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek kaleme aldığına dikkat çeken Demirhan, “Yaklaşık 5 yıl önce yolculuk yaptığım esnada Emel adında yaşlı bir kadınla tanışmıştım. Emel hanımla olan kısa muhabbetimde, yazar olduğumu, edebiyat alanında yazdığım ve yazmayı planladığım konuları anlatmış ve ona ‘Çocuk gelinler üzerine;  gerçek hayat hikayelerinin peşindeyim’ demiştim. Emel hanım yolculuğumuz boyunca bastonundan güç alarak, çocuk yaşta gelin olan yakın arkadaşı Züleyha’nın hayatını anlattı bana. Anlattığı o hikayeden çok etkilenmiştim. Hikayeyi kaleme alıp kendisine gönderdim ama  hikayeyi çok fazla okuma fırsatı olmamıştı. Çünkü hastaydı. Bir-iki yıl sonra Emel hanım vefat etti. Ama ben aylarca Emel hanımdan dönüş bekledim. Kendisinin vefat ettiğini  bilmiyordum.  İzni olmadan  da kitabı bastırmak niyetinde değildim.  Belli bir zaman daha geçtikten sonra, Emel hanımın kızından bir mesaj aldım. Mesajında ‘Annem Emel’i aylar önce kaybettim. Onun ajandasında gördüğüm notlarından, sizin kitabınızı okuduğunu anladım. Fakat kitabı tam okumadan annem rahatsızlandı. Uzun bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti. Kitabı bastırmanızı istiyorum’ ifadelerini kullanmıştı. Bu mesajı aldıktan sonra kitabı yayın evlerine gönderdim. Kısa zamanda dönüş aldım ve kitabı bastırıp hayata sundum. Bu kitapla bir bebeğim daha oldu diyebilirim” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.