Üniversitede sertifika töreni

Batman Üniversitesi ve Tüpraş, iş birliğiyle yürütülen ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ sertifika töreni üniversitenin merkez kampüs Rektörlük konferans salonunda düzenlendi.

Üniversitede sertifika töreni
Yayınlama: 22.01.2024 12:33:43
27
A+
A-

Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen sertifika takdim kapanış törenine Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu, Doç. Dr. Öğr. Üyesi Şaide Akbulut, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Kay, Batman Rafineri Müdürü Volkan Demirtaş, Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, Tüpraş İnovasyon ve Girişim Sermayesi Müdürü Funda Çetin, İnovasyon Koordinatörü Melis Yirçi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programa katılan 40 üniversite öğrencisi; girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanında aldığı eğitim ve edindikleri deneyimle geleceklerinin şekillenmesine katkı sağlayacak pek çok yetkinlik kazandı. Katılımcılara verdikleri önemli katkılardan dolayı teşekkür edilirken başarılı genç beyinlere sertifikaları sunuldu. Programda ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Programı’ kapsamında genç beyinlere yönelik inovasyonun teşvik edilmesi ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi hedeflendi.

Programın ilk etabında tüm öğrencilere yönelik İnovasyon ve Girişimciliğin Temelleri Seminerleri düzenlendi. İkinci etapta ise değerlendirmelere göre seçilen 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir gruba, yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimleri verildi. İçeriği Tüpraş tarafından özel olarak üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış Girişimcilik Programı’nın yüzde 60’ını kız öğrenciler oluşturdu. Üniversitemiz hazırlanan bu programa gerek akademisyenleri ve gerek imkanları ile tam desteğini sundu. Yenilikçi fikir geliştirme, yeni bir girişime başlama, problemi anlama, çözümü tasarlama, pazar araştırması, iş modeli bileşenleri, girişimcilik araçları ve sunum teknikleri gibi modüllerden oluşan program aracılığıyla öğrenciler, problem çözme ve ürün geliştirme yetkinliklerini geliştirdiler.

Programda projelerini başarıyla tamamlayarak, sunumlarını gerçekleştiren öğrenciler Girişimcilik Programı Katılım Sertifikası almaya hak kazandı. Tüpraş’ın kurum içi girişimcilik programını deneyimlemiş mentörleri de programa katkı sağladı. Mentörlerin ve üniversite hocalarının desteğiyle girişimcilik projelerini üretmek için gruplar halinde çalışan katılımcılar, proje fikirlerinin ticarileştirilmesi aşamasında girişimcilik eko-sistemine yönlendirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.