Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Uzman Eğitimci Hamdin Aslan, öğrencilerin sınavlara planlı ve programlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini söyledi.
Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Eğitimci Hamdin Aslan, 2 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve 8-9 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili öğrenci ve velilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Sınavlara yaklaşık 3 ay gibi bir sürenin kaldığını hatırlatan Aslan, öğrencilerin bu süreyi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Türkiye’de öğrencilerin sınavlarla imtihan edildiğini hatırlatan Aslan, “Ortaokul öğrencileri liseye yerleşirken LGS ile sınava tabi tutuluyor, lise öğrencileri de YKS ile üniversiteye yerleşmeleri yapılıyor. Ülkemizdeki sınavlar sadece bilgi değil beceriyi de ölçüyor. Ölçtüğü en önemli beceri ise okuma ve okuduğunu anlama üzerinedir. Son yıllardaki sorulara baktığımız zaman hem sözel hem de sayısal alandaki derslerde geçerli olduğunu görüyoruz.” dedi.
Dijital dünyanın öğrencilerin kitap okumalarına olumsuz yönde etki bıraktığına şahit olduklarını ifade eden Aslan, “Kitap okuma oranları düştükçe öğrencilerimiz, yeni nesil soruları çözme ve bunları anlama hususunda ciddi sorunlar yaşamaktadır. En büyük engellerden bir tanesi de olumsuz düşünceden kaynaklı strestir. Bu süreçte çocukları strese koymadan olumlu düşünmelerini teşvik etmeliyiz. Haziran ayı başında yapılacak her iki sınava da yaklaşık 3 ay gibi bir süre kaldı. Bu üç ay azımsanmayacak bir süreçtir.” diye konuştu.
Öğrencilerin bu üç aylık süre zarfında konu tekrarları yaparak eksikliklerini gidermeleri gerektiğini dile getiren Aslan, şöyle devam etti: “Ancak bunun için öğrencilerimiz planlı ve programlı bir çalışma yapmalıdır. Sınavlara az bir zaman kaldı gibi endişeye kapılmadan, ders motivasyonunu bozacak davranışlardan kaçınması lazım. Öğrencilerimizi planlı bir şekilde ders çalışmalarına teşvik etmeliyiz. Bununla ilgili okullardaki rehberlik servisinden destek almak lazım. Eksikliklerimizi tamamladıktan sonra zamanımızı verimli bir şekilde değerlendirip, düzenli kitap okumaya da zaman ayırmamız gerekiyor.”