Hırsızlara kızdı, bu yazıyı astı!

Batman çarşı merkezinde mağazasının önüne süs olarak bıraktığı saksıların sık sık çalınması üzerine işyeri sahibi ‘saksıları çalanın ocağı sönsün’ yazılı kağıt asarak tepki gösterdi.

Hırsızlara kızdı, bu yazıyı astı!
Yayınlama: 27.06.2024 16:35:28
Düzenleme: 27.06.2024 16:36
160
A+
A-

 “UTANARAK AFİŞİ ASMAK ZORUNDA KALDIM”

Saksıları satmak için değil, yeşilliği sevdiklerinden ve görsellik katmak için işyerinin önüne saksı bıraktığını belirten giyim mağazasını sahibi, “30 Yıla yakındır Bodrum’da yaşıyorduk ve memleketimize dönüş yaptık. Mağazamızın önüne dekoratif saksılar bıraktık ama saksılarımız maalesef sürekli hırsızların hedefinde. Kurban bayramı öncesinde 4 tane saksımız çalındı. Bende utanarak bu afişi asmak zorunda kaldım. Bir Batmanlı olarak bu hırsızlığı kentimize yakıştıramadım. Amacım insanların görmesi, sonra nasıl yoğurt kutularının birer saksıya dönüşüp çevreye güzellik kattıklarını görmelerini istedim” dedi.

“İNSANLAR KURALLARA UYMALI”

Bodrum’da arabalar, masalar, sandalyeler, motosikletlerin ortalıkta olmasına rağmen kimsenin dokunmadığını belirten mağaza sahibi, “İnsanlarımız kurallara uyması lazım. Müslüman dinin kurallarına uymalıdır; çünkü çalmak haramdır. Müslüman değil ise ahlak kurallarına uymalı, çünkü hırsızlık ayıptır. İki şekilde de kanunlara uyulması gerekir çünkü kanunda çalmak yasaktır” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.