Blockchain teknolojisi enine boyuna tartışıldı

Blockchain Expo World’un açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Blockchain teknolojisinin Türkiye’de gelişimi, yetişmiş insan kaynağına bağlı olduğunu söyledi.

Blockchain teknolojisi enine boyuna tartışıldı
Advert
Yayınlama: 05.07.2024 15:04:23
54
A+
A-

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Blockchain Expo World Fuarı’nın açılış konuşmasını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptı. Türkiye’de ilk defa düzenlenen etkinlikte dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri bir araya geldi. Blockchain teknolojisi enine boyuna tartışıldı.

“DEVASA BİR TEKNOLOJİ BOYUTU”

Bilişim faaliyetlerine ilgi ve katkısı ile bilinen Rektör Demir, Blockchain Expo Fuarı’nda yaptığı açılış konuşmasında, “Blockchain teknolojisinin Türkiye’de gelişimi, yetişmiş insan kaynağına bağlıdır. Son derece yeni bir teknoloji alanı olan blockchain, esasında dünyanın yeni rotasını da bize göstermektedir. Sadece profesyoneller, iş insanları değil; bu konuya ilgi duyan amatörler tarafından bugün devasa bir teknoloji boyutuna eriştirilen bu teknoloji, yarın öğrencilerimize finanstan tutun da sağlık sektörüne kadar geniş bir yelpazede staj imkânı ile istihdam olanağı sağlayacaktır. Her bir öğrencimiz, burada ortaya konulan bilgiyi, tecrübeyi paylaşıp özümseyerek kendi çalışma alanlarında saygın iş insanları, saygın devlet insanları, saygın bireyler olabilecektir. Buna canı gönülden inanıyorum.” dedi. Demir, Blockchain Expo World’de ‘Inatba  Akademik Danışmanı’ olarak panel sunumu da gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Bilgem Başkanı Sadullah Uzun ise, yapılan Bilişim Festivali serisinin Türkiye için büyük bir kazanç olduğunu, bu etkinliğin büyümesi için desteklenmesi gerektiğini ifade ederek tüm sektör temsilcilerini katılım ve desteğe davet etti. Son olarak Rektör Demir, birçok kamu ve özel sektör temsilcisi ile ikili görüşmeler de gerçekleştirerek blockchain teknolojisi yatırımcı, uzman ve girişimcilerini Batman’a davet etti.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.