“Kitap okumayı hiç ihmal etmedim”

Batman’da Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tam puan alarak Türkiye birincisi olan Cemre Taşan, “Her gün düzenli test çözüyordum ve kitap okumayı da hiç ihmal etmiyordum.

“Kitap okumayı hiç ihmal etmedim”
Advert
Yayınlama: 04.07.2024 12:08:57
152
A+
A-

Kitabın önemini sınavdaki paragraf sorularında da gördüm” dedi. Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları bilerek 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Batman 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Cemre Taşan, başarısının sırrını anlattı. Başarının doğru ve düzenli bir çalışmayla geldiğini belirten Cemre Taşan, “LGS’de başarı elde etmek sadece 8’inci sınıfta başlamıyor. Bunun en iyisi ilkokuldan itibaren doğru ve düzenli bir çalışmayla başlar. Konuları iyice öğrendikten sonra soru çözme biçiminde uzmanlaşmak gerekiyor” dedi.

“ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN”

Öğrencilerin zor soru kaynağını anlayıp çözdükten sonra soruların daha da basit bir hale geleceğini göreceklerini belirten Taşan, şöyle devam etti: “Böyle olunca LGS sınavında neticenin ne olacağını kestirebiliyorsunuz. Bende ya ful yapacağımı ya da bir iki tane yanlış yapabileceğimi tahmin edebiliyordum. Sınava az bir süre kaldı diyenlerde ümitsizliğe kapılmaması gerekiyor. LGS’de istediği başarıyı elde etmeyenler ümitsizliğe kapılmamalı. Çünkü lisede YKS sınavına hazırlık oluyor. Ağabeyim benden önce LGS sınavına girmişti ve o da iki yanlış yapmıştı. Çevremdekilerin de nasıl başarı elde ettiklerini gördükten sonra onlar yaptıysa ben de yaparım diyordum.”

“DÜZENLİ ÇALIŞIN BAŞARI SİZİ BULUR”

Düzenli çalışmanın kişiyi başarı sahibi yaptığını vurgulayan Taşan, “Düzenli çalıştıktan sonra başarıyı siz yakalamıyorsunuz, o başarı size geliyor. Ailem ve öğretmenler de bu süreçte bana çok destek çıktılar. LGS sınavında 90 sorunun 90’ını doğru yanıtlayarak hem Batman’da hem de Türkiye’de birinci oldum” ifadelerini kullandı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.