Pazarda fiyatlar hava sıcaklığı gibi yakıyor!

Limonun 85 TL’ye, biber ve salatalığın 60 TL’ye domatesin 35 TL’ye dayandığı bir süreçte vatandaşları sıcak havalar gibi sebze ve meyve fiyatları da yakıyor.

Pazarda fiyatlar hava sıcaklığı gibi yakıyor!
Advert
Yayınlama: 09.07.2024 16:14:05
120
A+
A-

ALIM GÜCÜ İYİCE DÜŞTÜ…

Batman’da mevsimi olmasına rağmen sebze ve meyvelerdeki durdurulamayan yükselişler vatandaşların alım gücünü düşürürken, özellikle marketlerdeki ürün fiyatları Batman’ın bunaltıcı sıcakları gibi vatandaşları yakmaya devam ediyor. Kilosu 85 TL olan limon, 35 ila 50 TL aralığında seyreden domates, 20 TL’ye dayanan karpuz fiyatları alım gücü gittikçe düşen vatandaşları adeta şoke etmeye devam ediyor. Pazarlarda nispeten daha uygun fiyatlarla tezgahlarda boy gösteren sebze ve meyveler Batman genelinde cep yakan fiyatlarla reyonlarda, tezgahlarda satışa sunuluyor.

VATANDAŞ BAKMAKLA YETİNİYOR…

Batman’da yerel bir zincir markette dal limon 85 TL, başka bir markette de 90 TL olarak etikete yansırken, domates ve biber fiyatları da sıcak çarpması gibi vatandaşları vuruyor.  Dolmalık biber 62 TL, çarliston biber 45 TL olarak raflarda yer bulurken, sivri biber ise 60 TL’lik fiyatıyla hayat pahalılığının nerelere ulaştığını ziyadesiyle gösteriyor. Kilosu 5-10 TL olan karpuz da 20 TL’ye dayanmaya başladı. Tam mevsimi içerisinde olduğumuz bir zamanda domates ve salatalık fiyatları da inanılmaz derecede yükselişe geçti. Bir marketin manav reyonunda hıyarın kilosu 60 TL olarak boy gösterdi. Vatandaşların çoğu ürünlere bakmakla yetindi. Limon fiyatının tavuk et fiyatını geçtiğini belirten vatandaşlar, “Tavuk etinin kilosu 80 TL, limonun 90 TL olmuş.  Sebze ve meyve gurubuna dahil ürünler gerçekten ateş pahası olmuş. Artık hiç birşey alınamıyor. İnsanlar bırakın torbalar, kasalar dolusu sebze almayı, bir-iki kilo bile almaya yanaşamıyor. Fiyatlar gerçekten çok yüksek” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.