Sıcaklardan korunmanın yollarını anlattı

Günün en sıcak zaman dilimi olan 10.00 ila 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması ve her gün en az 2-3 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini belirten Uzman Doktor Semih Canpolat, hayati öneme sahip tavsiyelerde bulundu.

Sıcaklardan korunmanın yollarını anlattı
Advert
Yayınlama: 14.07.2024 20:42:03
94
A+
A-

Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini belirten Canpolat, sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısının arttığını ve metabolizmanın bu yeni duruma uyum sağlamaya çalıştığını söyledi. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışıldığını ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamadığını ifade eden Canpolat, ayrıca şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı, kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı ile tedavi amaçlı ilaç kullanan bazı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

“AÇIK RENKLİ GİYSİLER TERCİH EDİLMELİ”

Günün en sıcak zaman dilimi olan 10.00 ila 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunan Canpolat, “Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır.” dedi.

“BOL MİKTARDA SEBZE VE MEYVE TÜKETİN”

Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-3 litre sıvı tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Canpolat, “Vücut direncini artırmak ve vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral almasını sağlamak için bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir. Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için her zamankinden daha fazla miktarlarda sıvı alınmalıdır. Sıvı alımında su içmek esas olmakla beraber, su dışı sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.