SİYASİ YÜZLER

Bir ülkenin yönetiminde siyasetin yeri oldukça büyüktür. Siyasiler, yaptıkları siyasetle, ülkenin geleceği konusunda iyi yada kötü bir şekilde etki ederler.

Yayınlama: 10.07.2024 13:41:11
87
A+
A-

Gerçek anlamda doğru ve yerinde siyaset yapmak, bilgi ve tecrübe gerektirir. Siyasete uzun süre ömrünü harcayan ve bu süre içerisinde büyük tecrübe kazanmasını bilen kişiler, hayatlarında başarılı olmasını bilmişlerdir. Belki bir çoğu belli bir yere gelememiştir, ama hayat içerisinde, siyaset bakımında iyi bir tecrübe kazanmış ve bu konuda kendisinden sonra gelen kişilere örnek olabilecek duruma gelmişlerdir. Kıymeti bilinmesi gereken kişiler içerisindedirler.

Maalesef günümüze baktığımızda, kimi taraflarca siyaset sanki ucuz bir politikaymış gibi yapıldığı kabul edilmektedir. Halbuki insanların yapmış olduğu siyaset, gerçek anlamda, iyi bir çalışma düzeni ve plan ile gerçekleşir.

Politik olan insanlar siyaseti yerinde ve gerektiği gibi uygularlar ve gerektiği gibi yaparlar.  Siyaset, bir ülke yönetimi için gerekli olan çalışmalardan biridir. Hayatın düzenli olabilmesi için bir ülke içerisinde yaşayan insanların, iyi bir siyasi yöneticiye ihtiyacı vardır. Vatandaşların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için gerekli olan çalışmalardan biridir.

Advert

İyi bir siyaset, iyi bir yaşam kalitesi için gereklidir. İyi bir siyaset yapabilmek için de, siyaset yapan kişilerin toplumda iyi bir yeri ve başarısı olmalıdır. Çalışkan ve aktif olmalıdır. Akademisyenler ya da doğru bir şekilde siyasi eğitim almış tecrübeli olan kişiler, yapacağı işi doğru şekilde yaparlar. Çünkü siyasilerin, belli konularda ciddi anlamda çalışma yapmaları gelecek için önemlidir.

Vatandaşlar tarafından seçilen kişilerin, siyasette büyük yeri vardır. Seçim yaparken, doğru kişiyi seçmek, geleceğe dair doğru adımları atmak demektir. Çünkü seçimler esnasında seçtiğimiz kişiler, ülke yönetimine etki edecekler ve gelecek için yapacakları siyasi projeleri geleceğe taşıyacaklar. Bu durum ise vatandaşlar için büyük önem arz eder. Boş konuşmak yerine, güzel çalışmalar yapmak, iyi planlamaları hayata uygulamak, ülke gelişmesine yardımcı olmak demektir.

Siyasi konuşmak, bazı kesimlerde farklı anlamlarda kullanılır. Yani, sanki yalancıymış gibi, ya da her şeyin bir siyaseti varmış gibi kabul edilir. Aslında, her şeyin tabii ki bir siyaseti vardır ama yalan olmamalıdır. Yalandan oluşan siyaset, zamanla etkisini yitirir ve yok olur.

Gerçek anlamda siyaset, ülke menfaatlerini ve toplumun geleceğini ilgilendiren konularda, atılacak adımların iyi olması ile alakalıdır. Yani içerisinde yalanın olmaması gerekir. Yalan kişileri kötülüğe sevk eder toplumu tehlikeye götürür.

Toplum içerisindeki tutum ve ülke geleceği, iyi bir siyasetle değişir ve gelişir.

Yazarın Son Yazıları
27.08.2024 14:50:45
20.08.2024 14:50:25
10.06.2024 12:39:06
30.04.2024 14:49:37
02.04.2024 13:40:06
27.02.2024 12:55:44
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.