“TPAO’da tasarruf tedbirleri yanlış yorumlanıyor”

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TPAO ve BOTAŞ ile ilgili meselelerde de dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu ifade etti.

“TPAO’da tasarruf tedbirleri yanlış yorumlanıyor”
Advert
Yayınlama: 16.07.2024 15:27:33
74
A+
A-

“FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ ÖDENMİYOR”

TPAO’nun tam dokuz aydır işçinin fazla mesai ücretini ödeyemediğini belirten milletvekili Ekmen, “İşçisinin fazla mesai ücretinden tasarruf ederek para kazanan Türkiye Petrolleri, doğal kaynaklarımızı ürettiği ve elde ettiği için her zaman kâr eden bir kuruluştur. Bununla birlikte geçen Kurban Bayramı’nda tam olarak 12 saha tasarruf tedbirleri nedeniyle kapatılmak istenmiştir, sendikanın itirazı üzerine bu karardan vazgeçilmiştir çünkü 12 gün boyunca ödenecek toplam fazla mesai ücreti 350 bin lira iken ortaya çıkacak üretimden geri kalma ise 70 milyonluk bir maliyettir” dedi.

“TASARRUF TEDBİRLERİ YANLIŞ YORUMLANMAMALI”

Ekmen, tasarruf tedbirlerinin motomot bir yaklaşımla ele alınamayacağını belirterek, “Tasarruf tedbirleri böyle motomot -efendim, genelge var, fazla mesai ödemem, genelge var, fazla üretim yapmam, bayramda kapatırım- bir yaklaşımla ele alınamaz” şeklinde konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.