“Ülkenin bir kısmı sefalet içinde yaşıyor”

Ülke gelir ve kaynaklarının adil bir şekilde dağıtılmaması nedeniyle ülke insanının bir kısmı sefalet, bir kısmı da saltanat içinde yaşadığını belirten emekliler, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Ülkenin bir kısmı sefalet içinde yaşıyor”
Advert
Yayınlama: 25.07.2024 12:07:34
37
A+
A-

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin yaşadığı sorun ve sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Emeklilerin, son yapılan zamla birlikte en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasından memnun kalmadığını ifade eden Ekmen, verilen zammın hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Son yıllarda emeklilerin en zor günlerini yaşadığına dikkat çeken Ekmen, milyonlarca emeklinin aç ve yoksuzluk içinde hayatını sürdürmeye çalıştığını dile getirdi.

“EMEKLİLER ÜLKENİN DEĞERLİ İNSANLARIDIR”

Emeklilerin içinde bulunduğu zorlu hayat koşullarını hak etmediğini vurgulayan Ekmen, “Emekliler bu ülkenin en değerli insanlarıdır. Bu ülkenin ekonomisine katkı sunmuş insanlardır. Vergilerini, primlerini yatırmış ve emekli olduktan sonra huzur ve refah içinde yaşanabilir bir aylığın ödenmesi için emekli olmuşlardır. Emeklilere verilen bu zamlar lütuf değildir. Türkiye ekonomisi çok kötü bir durumda gidiyor. Hayat pahalılığı, halk aç ve sefalet içinde hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Hele hele emekli, asgari ücretli, köylü, çiftçi bu ekonomik hayattan muzdariptir. Emeklilerle ilgili bir baş belası olan TÜİK var. Bu kurumun açıkladığı enflasyon rakamları çarşı pazardaki hayat pahalılığıyla uyuşmuyor. El insaf, bunlar kul hakkına giriyorlar.” diye konuştu.

“EMEKLİLERE SAHİP ÇIKIN”

Emeklilerin neredeyse her gün yapılan zamlar karşısında geçinmesinin mümkün olmadığını savunan Ekmen, “Biz bir kez daha siyasi parti temsilcilerine, iktidara sesleniyoruz; Lütfen emeklileri üzmeyin. Emeklilere sahip çıkın. Enflasyon son derece yüksek, hayat pahalılığı çekilecek durumda değil. 2000 önceki intibakın yapılması, sağlıkta kesilen katkı payının alınmaması, sosyal haklarımızın hayat şartlarına göre yükseltilmesini istiyoruz.” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.