“BARIŞI HAYKIRACAĞIZ”

1 Eylül Dünya Barış gününde Batman’daki demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler Sanat Sokağında biraraya gelerek barış yürüyüşü gerçekleştirecek.

“BARIŞI HAYKIRACAĞIZ”
Advert
Yayınlama: 29.08.2024 16:11:00
151
A+
A-

SANAT SOKAĞINDA BULUŞACAKLAR…

1 Eylül Pazar günü yapılacak barış yürüyüşü için kitlenin, saat 17.30’da Sanat Sokağında bir  araya geleceğini belirten Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, basın turundaydı. Batman Medya Gazetesini ziyaret eden platform bileşenleri 1 Eylül Dünya Barış Gününde yapacakları etkinlikler için destek istedi. Batman Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan  İHD Batman Şube Eşbaşkanı Av. Ahmet Şiray, “Bu sene farklı bir program gerçekleştiriyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Gününde Batman’daki demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle beraber Sanat Sokağından Gülistan Caddesine kadar bir barış yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Gülistan Caddesinde 1 Eylül’e ilişkin yapacağımız basın açıklamasından sonra beyaz balon ve güvercinlerimizi uçuracağız. Sonrasında bir barış nöbeti ve barış nöbeti yapılırken de aynı esnada serbest kürsü kuracağız. Serbest kürsüde de barış taleplerini dile getirmek isteyen STK temsilcileri olsun, normal sivil halk olsun, onlara da mesajlarını dile getirmeleri için söz hakkı vereceğiz” dedi.

“GÜÇLÜ BİR SES ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

1 Eylül’de barışa yönelik güçlü bir ses çıkarmak istediklerini kaydeden Başkan Şiray, “1 Eylül Dünya Barış Gününde barışa yönelik güçlü bir ses çıkarmak istiyoruz. Hem Ortadoğu da hemde Türkiye’de barışın tesisi için ses çıkaralım istedik. Yeniden çözüm sürecinin başlamasına yönelik bir çağrıda bulunacağız. Var olan anayasal hakların uygulanması talebinde bulunacağız. Biz bu coğrafyada barışın tesisi için elimizden ne geliyorsa yerine getirelim istiyoruz.” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.