Batman’da festival zamanı

Batman’da kentin tanıtılması için 5 ilçede düzenlenecek olan festivaller için kortej yürüyüşü düzenlendi.

Batman’da festival zamanı
Advert
Yayınlama: 31.08.2024 11:06:48
137
A+
A-

Festivaller Şehri Batman” kortej yürüyüşü Batman Valisi Ekrem Canalp’ın katılımıyla gerçekleşti.Y üzlerce insan Batman Park AVM’den Atatürk parkına kadar yürüyüş yaparak destek verdi.

Batman Valiliği Başta olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşlar, ilçelerin kaymakamları, Belediye Başkanları ve kurumları, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Odalar ve iş insanları Batman’da yapılan ‘Festivaller Şehri Kortej Yürüyüşüne’ büyük ilgi gösterdi.

Advert

Kortej yürüyüşünden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, “Festivaller şehri Batman’ı beraberce inşa etmenin gururunu, coşkusunu, heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bundan iki yıl önce Gercüş ilçemizde başlatmış olduğumuz festivallerle, geçen sene beş ilçemizde ve il merkezinde beraberce gerçekleştirdik. Festivallerimiz sadece eğlenceden ibaret değil, bizler yapmış olduğumuz festivallerle Batmanımızın tarihini, kültürünü, geleneklerini ve değerlerini gelecek nesillere aktarma imkanı buluyoruz. Bu festivallerde aynı zamanda insanlarımızın birbirleriyle kaynaşmasına ve kültürlerin de birbirleriyle kaynaşmasına, karşılıklı etkileşimin artmasına vesile teşkil ediyoruz. Aynı zamanda ilimizin tanıtımına da muazzam bir katkı sağlamış oluyoruz. Geçen sene ilçelerimizde yapmış olduğumuz festivallerimizi 59 bin kişi ziyaret etti. İl merkezinde yapmış olduğumuz festivallerle ilgili, etkinliklerle ilgili bazı rakamlar paylaşmak isterim. Yapmış olduğumuz kitap fuarı, Türkiye’de açık alanlarda yapılmış olan en büyük kitap fuarıdır. Batmanlılara bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyüğünü Batman’da beraber başardık. Kitap fuarımızı toplamda 464 bin kişi ziyaret etti. Aynı şekilde “Yüzyılın aşı, bin yılın  kardeşliği” sloganıyla  gerçekleştirmiş olduğumuz gastronomi festivalimizi de 344 bin kişi ziyaret etmiştir. Geçmiş yıllarda sergilemiş olduğumuz performansı bu sene artırarak devam ettireceğiz. Göreceksiniz ilçelerimizdeki frstivallerimiz bu yıl çok daha coşkulu, çok daha heyecanlı, katılımın da çok daha yüksek olduğu festivaller olacak” diye konuştu. Daha sonra ilçelerden gelen ikramlıklar vatandaşlara dağıtıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.