İHMALLERDEN İHMAL BEĞEN

Haziran ayından bu yana yaz mevsiminin başlaması ve dolayısıyla sıcaklıkların artmasıyla doğal olarak insanlarımız serinlemek için çeşitli alternatifler buldu ve bu alternatifleri kullanmaya devam ediyor.

Yayınlama: 28.08.2024 13:06:47
866
A+
A-
Uzaklardan Farklı Bir Bakış, Birkaç Görüş…

Bunun en yaygını da kendilerini bulunduğu yöredeki dere, çay veya kanallara atmak. Yazın başlamasından itibaren bu şekilde hayatını kaybeden birçok insan duyduk ve derinden üzüldük. Bu üzücü vakaların azalması adına aslında çeşitli önlemler alınabilir. Malum Batman’ın bir deniz şehri olmaması hasebiyle buranın insanları yüzmeyi ya oradan buradan öğreniyor yada hiç öğrenemiyor ve bir şey olmaz düşüncesiyle kendilerini suya bırakıyorlar. Sonuç ise maalesef hüsran. Muhtemelen bu sorunu çözmek amacıyla da yakın dönemde Gençlik Bakanlığı “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesini başlattı ve olimpik havuzlarda yüzme bilmeyen vatandaşa yüzme öğreteceğini duyurdu. Buraya kadar her şey normal. Bundan sonrası ise tam bir fiyasko!

Dün basına yansıyan bu proje kapsamında olimpik havuza yüzme öğrenmek üzere giren bir vatandaşın hayatını kaybettiği yansıdı. Ben şahsen haberi okur okumaz buz kestim. Evet kontrolsüz şekilde çaya dereye giren yüzme bilmeyen vatandaşın boğulmasını garipsemem belki, elbette üzülürüm ama yüzme bilmeyen biri için hesapta olmayan bir ihtimal değildir bu fakat olimpik havuza hem de yüzme öğrenme amacıyla giren bir vatandaşın boğularak hayatını kaybetmesini zihnimde normalleştiremiyorum. Bakın bu durumun kaderle bir alakası yok, bu durum düpedüz bir ihmalin sonucudur. O havuzda kimler çalışıyorve çalışıyorlarsa böyle bir ihmal nasıl oldu?

İşlerinin ehli personeller midir?

Advert

O anda yüzme öğreten öğretmen neredeydi ve ne yapıyordu?

Derinliği 3,10 m genişliği 25 m ve uzunluğu 50 m olan bir havuzda yüzme bilmeyen insanlar nasıl kontrolsüz bırakılır?

Ve böyle bir durumda nasıl acil müdahale edilmez?

Cevaplanmaya muhtaç bu sorular akla ilk anda gelenler sadece. Olaydan sonra olimpik havuzun sosyal medyada yaptığı tek bilgilendirme ise havuzun tadilatta olduğu gerekçesiyle kapalı olduğu.

Külliyen yalan!

Peki bu projeyi ortaya atan, geliştiren, onaylayan ve başlatan, bununla beraber havuzun bağlı olduğu kurum yöneticileri nerede?

Herhangi bir sorumluluk alacaklar mı acaba kamuoyunca merak konusudur.Yoksa her zamanki gibi meselenin üzeri örtülüp yöneticiler aynı anlayışla, böyle bir olay hiç olmamış, 42 yaşında bir vatandaş kendi ihmalleri yüzünden ölmemiş gibi hayatlarına, işlerine bir sıkıntı hissetmeden kaldıkları yerden devam mı edecekler? Allah ömür verirse hep birlikte neler olacağını göreceğiz dostlar. Sağlıcakla kalın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.