“Yeşil alan miktarını artırıyoruz”

Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, park ve yeşil alan çalışmalarının sürdüğü alanlarda incelemelerde bulundu.

“Yeşil alan miktarını artırıyoruz”
Advert
Yayınlama: 29.08.2024 12:33:35
69
A+
A-

Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil ışık Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bakım, onarım, yenileme ve yeşil alan genişletme çalışmalarını sürdürdüğü İstiklal Parkı ve Yaşar Kemal Park Ormanı’nda incelemelerde bulundu. İlk olarak Batman Çayı’nın yeşillendirilerek park ve mesire alanına dönüştürülmesi amacıyla başlatılan İstiklal Parkı’nın ikinci etap yapım çalışmalarını denetleyen Eşbaşkanlar, burada çalışanlar ve teknik ekipten bilgi aldı. İstiklal Parkı ikinci etap çalışmalarını önemsediklerini belirten Eşbaşkanlar, bu proje ile Batman Çayı etrafında geniş bir yeşil alan oluşturulması ve Batman halkına önemli bir rekreasyon alanı kazandırılacağını hedeflediklerini dile getirdi.

“SOSYAL ALANLARA ERİŞİM ARTACAK”

Yaşar Kemal Kent Ormanı’na geçen Eşbaşkanlar, proje kapsamında yapılan kafeterya, kamelya, yürüyüş yolları, spor alanları, dinlenme mekânları ve süs havuzlarının yapım aşamaları hakkında teknik ekipten bilgi aldı. Batman’da halkın dinlenme ve sosyal alanlara erişimini artırmak amacıyla yeni park ve mesire alanlarının yapımına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Eşbaşkanları, “İstiklal Parkı’nın ikinci etabı ve Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın tamamlanmasıyla kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarının büyük ölçüde artacak. Bu projelerle, Batman halkının dinlenip vakit geçirebileceği alanların genişlemesi sağlanarak kente yeni bir soluk getirmeyi planlıyoruz. Tamamlanacak projelerin sadece fiziksel alanları değil, aynı zamanda Batman’ın sosyal yaşamı da canlandırılacak” dediler.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.