“Eğitimdeki sorunlar için adım atılmadı”

2024-2025 Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, eğitimde birçok konuda beklentileri karşılayan adımların hala atılmadığını kaydetti.

“Eğitimdeki sorunlar için adım atılmadı”
Advert
Yayınlama: 08.09.2024 15:07:26
163
A+
A-

 “ÇÖZÜM BEKLEYEN ONLARCA SORUN VAR”

Yeni eğitim öğretim yılının eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulduğu bir dönem olmasını temenni ettiklerini belirten Başkan Önlü, üzerlerine düşen sorumluluğu özveriyle yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti. Başkan Önlü, “Öğretmen açığı, öğretmen istihdamının bölgeler arası dengesiz dağılımı, iş güvencesiz ücretli öğretmen istihdamı, çalışma barışını ve iş motivasyonunu bozan sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat uygulaması, yer değişikliği taleplerinin karşılanamaması, yasal düzenlemeye muhtaç kariyer basamakları sistemine süreklilik kazandırılamaması, ek ders ücretlerinin yetersizliği, okul yöneticiliğinin kariyer mesleği yerine ikincil görev olarak yürütülmeye çalışılması, okulların yardımcı personel ve bütçe sorunu gibi birçok konuda beklentileri karşılayan adımlar hala atılmış değildir. Vakit kaybına tahammülü olmayan yapılması gereken çok iş, çözüme kavuşturulmayı bekleyen onlarca sorun bulunmaktadır” dedi.

“ÖĞRETMENLERE İYİ İMKANLAR SUNULMALI”

Öğretmenlerin işlerinden memnuniyetleri ya da memnuniyetsizlikleri, eğitimin niteliğini, dolayısıyla ülkenin geleceğini ilgilendirdiğini kaydeden Önlü, “Öğretmenlerin umutsuzluğa kapılmalarını önlemek ve onlardan kaliteli hizmet almak için, kendilerine en başta iyi bir eğitim sistemi, iyi çalışma ortamı ve iyi imkânlar sunulmalıdır. Sorumluluk sahibi herkes, sorunlara çözüm üretme, beklentileri karşılama gayretinde olmalıdır. Enflasyonist ortamın alım gücünü düşürdüğü, ekonomik toparlanma ve gelişmenin sabit gelirlilerinin ceplerine yansımadığı bir süreç kamu görevlilerinin hayatını zorlaştırmakta, sendikal mücadeleyi çetinleştirmektedir.  Tasarruf, memurun üzerinden yapılmamalı, kamu görevlisi emeklilerinin sesi duyularak beklentileri karşılanmalıdır” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.