Gazze için duada buluştular

Siyonist işgal rejiminin Gazze’deki katliam ve soykırımlarını hatırlatmak için bir araya gelen binlerce Batmanlı, toplu kılınan yatsı namazının ardından Filistinli Müslümanlara dua etti.

Gazze için duada buluştular
Advert
Yayınlama: 19.09.2024 16:23:08
28
A+
A-

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından “Gazze’de katliam var” temasıyla Gazze’deki katliam ve soykırımı unutmamak ve unutturmamak amacıyla bir program düzenlendi. Programa HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür mahallesinde bulunan 8 Mart Kadın Parkında düzenlenen programa katılan binlerce kişi ellerini semaya açarak, Filistinli Müslümanlar için dua etti. Düzenledikleri programa ilişkin STK’lar adına açıklamalarda bulunan Abdürrahim Demirtaş, Gazze’de 12 aydır zulmün sürdüğünü söyledi.

“HÜKÜMETLER HAREKETE GEÇMELİ”

Zulmün ilk gününden bugüne Gazze’deki katliamları duyurmaya yönelik çaba harcadıklarını belirten Demirtaş, “Bu çerçevede ‘seccadeni al gel’ sloganıyla bir namaz ve dua programı icra ettik. Sivil toplum kuruşları olarak kısmen de olsa vazifemizi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu zulmü haykırarak, bu zulmü insanlara duyurarak, en azından unutturmamaya çalışarak vazifemizi yerine getiriyoruz. Ama bizim yaptıklarımızdan daha önemli olan hükümetin veya İslam devletlerin harekete geçmesidir” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.