Gösterileriyle nefes kestiler

Hasankeyf’te gerçekleştirilen 4’ncü Doğa Sporları ve Turizm Festivali coşkulu geçti. Festivalde flyboard ve jet ski gösterimi yapıldı, vatandaşlar tekne turuyla Ilısu Baraj Gölü’nde gezdi.

Gösterileriyle nefes kestiler
Advert
Yayınlama: 08.09.2024 15:06:05
Düzenleme: 08.09.2024 15:09
50
A+
A-

 “FESTİVALLER EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR”

Hasankeyf limanında düzenlenen festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterimlerinin ardından Batman Valisi Ekrem Canalp ve protokol üyeleri tarafından festivalin açılış kurdelesi kesildi. Her ilçede yapılan festivalin o ilçenin tanıtımına katkı sunduğunu belirten Vali Canalp, “Bizim bir hedefimiz vardı. ‘Festivaller şehri Batman’ı beraberce inşa edeceğiz’ dedik. Bugün burada 2024 yılı içerisinde ilçelerimizde yapmış olduğumuz festivallerden ikincisini de Hasankeyf’te gerçekleştiriyoruz. Festivallerimizin açılışını Sason’da yaptık. Önümüzdeki haftalarda Gercüş’te de, Beşiri’de de, Kozluk’ta da festivallerimiz olacak. Geçen yıl net şekilde şunu gördük her bir ilçemizde yapmış olduğumuz festival, o ilçemizin tanıtımına ve ekonomisine net bir katkı sağladı” dedi.

“21 MAĞARA TURİZME KAZANDIRILIYOR”

Hasankeyf eskiden mağaralarıyla ünlü olduğunu dile getiren Vali Canalp, “Turizmi besleyen esas unsur mağaralarımızdı. Biz yine geçen yıl yapmış olduğumuz proje çerçevesinde, finansmanını Özel İdareden karşılamak üzere 21 adet mağaranızın iç bakım ve temizliğini yapmak suretiyle tekrar turizme kazandırılmasıyla ilgili bir projeyi de yürütüyoruz. Hasankeyf’imizde bir yıl içerisinde 100 bin turist geliyorsa, kurtarmış olduğumuz bu tarihi eserler vesilesiyledir. Hasankeyf müzemizin ziyaretçi sayısı şu anda ilk 8 aylık dönem içerisinde 25 bin kişidir ve yılsonu itibariyle 50 bine de ulaşabilecektir. Kale ışıklandırma projemiz de inşallah yakın zamanda Hasankeyf’in turizmini de Hasankeyflilerin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.