“Kitap okuma alışkanlığı geleceğin anahtarıdır”

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretleri kapsamında Meydan Ortaokulu’nu ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

“Kitap okuma alışkanlığı geleceğin anahtarıdır”
Advert
Yayınlama: 17.09.2024 12:58:25
18
A+
A-

Ziyaret kapsamında Okul Müdürü Sait Gökmen’den okulun genel durumu ve yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Müdür Kurtaran, sınıf ziyaretlerinde öğrencilerle sohbet ederek onların sorularını yanıtladı ve eğitim hayatlarına dair tavsiyelerde bulundu. Sınıf ziyaretlerinden sonra, kütüphanede kitap okuyan 5. sınıf öğrencilerinin dersine katılan Müdür Kurtaran, öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı. Kitap okumanın bireyin dünyaya bakışını genişlettiğine vurgu yapan Kurtaran, öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Okuma, insanın dünyaya ve kendisine bakışını genişletir. Bilgi birikiminiz ve başarı seviyeniz okuma alışkanlığıyla artar. Ne kadar çok okursanız, o kadar çok öğrenir ve kendinizi geliştirirsiniz. Bu nedenle bol bol kitap okuyun.”

“ERDEMLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Toplumun beklentilerini karşılayacak şekilde ahlaklı, dürüst ve topluma faydalı bireyler yetiştirme amacında olduğunu vurgulayan Müdür Kurtaran, öğretmenlerden bu süreçte özverili çalışmalarını istedi. Kurtaran, “Her veli; çocuğunun ahlaklı, dürüst, merhametli ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesini arzu eder. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, bu beklentileri karşılamayı hedefliyor. Bizler, çocukları erdemli bireyler olarak eğitmekle sorumluyuz. Bu, sadece öğretmenlik görevi değil, insani bir görevdir. Bu nedenle çocuklarımıza örnek olmalı ve onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.”

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.