KLAVYENİN TUŞLARI

Tuşlar, bilgisayara bilgi girmek ve komut vermek için kullanılır. Her makinanın kendine has tuşları mevcuttur.

Yayınlama: 04.09.2024 14:03:03
32
A+
A-

Bütün bunlar, ait olduğu makinanın işlevini yürütmek için çalışmasını sağlar. Böylece, tuşların bağlı olduğu bilgisayarlı makineler, ne üzerine hizmet verecek ise, o yönde hareket eder. Tuşların bulunduğu makinaların pek çoğu, bilgisayar odaklı ayarlanarak çalışır.

Klavye tuşlarına, işin mahiyetine göre her program tarafından, farklı görevler yüklenebilir. Bu yüzden her programa göre, klavye tuşları üzerindeki yazılanlardan daha farklı işlevlerde bulunur. Çünkü programlar ona göre yüklenmiştir.

Bilgisayarlı olan her aletin ve ya o alete ilişkin makinaların üzerinde belli tuşlar bulunur. Aletler üzerinde bulunan bu tuşlarda,  aletlerin çalışmasını ve gerekli olan komutların verilmesini sağlar. Evimizde kullandığımız bilgisayarlarda, elimizdeki cep telefonlarında, dokunmatik aletlerde, şifreli kapı zillerinde ve benzeri pek çok teknoloji aletinde bu tuşlar mevcuttur. İşyerlerimizde bulunan her türlü makinaların çalışması, yine bu tuşlar sayesinde olmaktadır.

Advert

Evimize girerken ilk kapı zilinin üzerindeki şifre isteyen tuşlara, şifremizi girdiğimizde, evimizin kapısının açılmasını sağlar. Cep telefonumuzun üzerinde bulunan tuşlara bastığımızda ise, telefonumuzun çalışmasını sağlar. Bilgisayarımızı, bilgisayarımızın klavyeyi kullanarak çalıştırırız. Yazılarımızı klavyenin tuşlarına basarak yazarız. Evdeki ve işyerimizdeki pek çok teknolojik aleti, aynı şekilde tuşlara basarak çalıştırır ve yönlendiririz.

Bu madalyonun iyi olan tarafı. Yani kullandığımız bilgisayar odaklı aletleri, tuşlarına basarken doğru bir şekilde kullandığımızda, herhangi bir sorun yok. Aksini kullanırsanız durum vahim sonuçlar doğurur.

Tek tuşla pek çok inan ölebilir.

Tek tuşla yapılan olumlu işler olumsuz hale gelebilir.

Tek tuşla araçlar, makinalar çalışabilir.

Tek tuşla resim çizilir, boyama yapılır, grafik, tasarım ve benzeri pek çok şey yapılabilir.

Tek tuşla imalat yapılır.

Evet, tek tuşla pek çok isteğimiz yerine gelebilir. Yeter ki, makine üzerindeki tuşları doğru kullanmasını bilelim.

Tek tuşla insan öldürmeyelim, cinayet işlemeyelim, vahşete sebebiyet vermeyelim.

Tek tuşla hayvanları, bitkileri katletmeyelim.

Tek tuşla bir ülke yok edilebilir.

Tek tuşla dünya üzerinde bulunan her şey yerle bir edilebilir.

Biz elimizdeki verileri ve ya sahip olduğumuz her eşyayı, nasıl ve neden kullanacağımız, çok önemlidir. İnsanlık için kullanılan her tuş, gelecek için bir ehemmiyet

Yazarın Son Yazıları
31.07.2024 11:19:20
22.07.2024 12:26:10
08.07.2024 12:03:59
26.06.2024 12:19:21
05.06.2024 11:51:45
27.05.2024 13:02:50
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.