Tüpe rekor zam

Türkiye’de en çok tüketilen ihtiyaç ürünlerinden olan mutfak tüplerine gelen son zamla birlikte 12 kilogramlık mutfak tüpü 810, küçük tüp fiyatı da 165 liraya yükseldi.

Tüpe rekor zam
Advert
Yayınlama: 05.09.2024 12:46:39
478
A+
A-

BÜYÜK TÜP 810 LİRA…

En son gelen tüp zammı vatandaşın moralini bozdu. Fiyatı zaten pahalı olan mutfak tüpleri yeni zamlarla beraber daha da pahalanarak tüketiciyi üzdü. 12 kilogramlık büyük tüp adeta rekor seviyelere gelerek 810 lira olurken, 155 lira olan küçük tüpler de 165 lira oldu. Daha önce 730 TL olan büyük tüp, sonrasında 760 TL’ye, son gelen zamla birlikte 810 TL’ye çıkarak 900’e dayandı. Tüp gaza gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi. Tüp gaz satıcıları da gelen zamlardan dolayı vatandaşların zorlandığına belirtti.

“VERESİYE TALEP EDİYORLAR”

Uzun yıllardır tüp bayiliği yapan bir esnaf, “Son gelen zamlar sonrası 12 kilogramlık tüp fiyatı 810 TL’ye ulaştı. Vatandaşın alım gücü tabii ki düşük. Bizi arayıp tüp fiyatlarını soruyorlar, pahalı gelince de veresiye talep ediyorlar. Fiyatların yüksek olması aslında bizi de olumsuz etkiliyor. Çünkü vatandaş alamayınca satışımız da olmuyor.

“DURUM HİÇTE İÇ AÇICI DEĞİL”

Tüp satın almak için bayiye gelen vatandaşlar, “Ben tüpü hem evde kullanıyorum hem işyerimde kullanıyorum. Tüp nerdeyse yüzde 100 pahalandı, kullanamaz hale geldik. Doğalgaz da geldi doğalgaz da alamıyoruz. Bir tüp 810 TL oldu. Gerçektenhayat çok pahalı. Yani ne olacak milletin hali bilemiyoruz. Durum hiç de iç açıcı değil, Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.