“Yeni normale göre kendimizi ayarlamalıyız”

İklim krizinin artık bir ‘yeni normal’ olduğunu dile getiren TARSİM Genel Müdürü Bekir Engürülü, tarım sektöründeki zorlukların bu yeni normaller dahilinde değerlendirileceğini ifade etti.

“Yeni normale göre kendimizi ayarlamalıyız”
Advert
Yayınlama: 18.09.2024 13:11:43
25
A+
A-

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, TARSİM Genel Müdürü ve üst düzey yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Tarım Sigortaları Kanunu ile amaçlanan tarım sigortalarının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması ile üreticilerin doğal afetlerden ve diğer oluşabilecek risklerden korunması amacına yönelik İl-İlçe Müdürlüğü personeline, üretici birlikleri, köy muhtarlarına, tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilere yönelik TARSİM konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Son iki yılda tarım sektöründe sıkıntılar yaşanmasına neden olan durumların yaşandığını belirten Engürülü, bu yılın kış mevsiminin çok sert geçmediğini ve yağışların normal düzeni içinde olmadığını kaydetti. İklim değişikliğine dikkati çeken Engürülü, “Artık iklimle ilgili uzun yıllardır bildiğimiz normaller değişti. Birilerinin iklim krizi olarak adlandırdığı özelliği, biz iklimde yeni normal olarak değerlendiriyoruz. Bundan sonra ülkemizde ve dünyadaki şartlar bu yeni normale göre şekillenecek. O zaman biz ne yapmalıyız? Bu yeni normale göre biz kendimizi nasıl ayarlamalıyız? İşte tüm işin espri noktası burası ve hareket noktamız da burası.”

“300 MİLYON LİRA DESTEKTE BULUNDUK”

Bakanlığın çiftçi ve üreticilere verdiği desteklerle üreticilerin yanında olduklarını kaydeden Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, üreticilere 2024 yılında 300 Milyon TL destek ödemesi yapıldığını ifade etti. Müdür Aydın, “Bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve gıda sağlığı ilgili olarak çiftçilerimizin eğitim ve bilgi teknolojileri ile donanımlı olmaları için çalışıyoruz. İlimizden çevre illere özellikle sebze gönderiyoruz. Taşıma maliyetlerinin artması nedeniyle Batman’ın tarımsal üretimde yeterli seviyede olması için çalışıyoruz. Çiftçilerimiz üretim yaparken doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalarını istiyoruz. Bu yıl aşırı yağışların sebep olduğu afetler yaşadık. TARSİM çiftçilerimizin zararlarını karşıladı. Çiftçilerimize tavsiyemiz TARSİM’den ve ürünlerini sigortalamaktan vazgeçmesinler” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.