Çocuğu için verdiği mücadele göz yaşartıyor

Batman’da yaşayan Kısmet Aksu’nun, henüz bir yaşındayken lösemi teşhisi konulan kızı Eslina’nın sağlığına kavuşması için 5 yıldır verdiği mücadele göz yaşartıyor.

Çocuğu için verdiği mücadele göz yaşartıyor
Advert
Yayınlama: 15.10.2024 13:22:33
35
A+
A-

Batman’da ikamet eden Kısmet Aksu’nun 4 çocuğundan sonuncusu olan Eslina’ya (6) bir yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. Kızının tedavisi esnasında büyük zorluklarla karşılaşan anne Aksu, bu sürede eşinin de lösemi hastası olduğu haberini almasıyla adeta dünyası başına yıkıldı. Anne Kısmet Aksu, hem kızının hem eşinin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Kızının lösemi hastası olduğunu öğrendikten sonra anneliğin ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladığını belirten Aksu, yaşadığı zorlukları gözyaşları içinde anlattı. Maddi imkansızlıklarla kızının bir kez daha sağlığına kavuşması için yıllarca mücadele verdiğini, bu mücadelenin halen devam ettiğini ifade eden Aksu, tedavi süreciyle ilgili henüz olumlu bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Yaşam mücadelesini kaybetmemesi için çocuğunu evde izole etmediklerini dile getiren Aksu, kızı Eslina’nın anaokuluna başladığını söyledi.

“2,5 YIL İSTANBUL’DA TEK BAŞIMIZA KALDIK”

Kızıyla birlikte 2 buçuk yıla yakın İstanbul’da tek başlarına kaldıklarını aktaran Aksu, “Daha sonra bize ‘İzmir’e gitmeniz lazım’ dediler. Bizi İzmir’e gönderdiler ama orada hiç kimsemiz yoktu. Orada ne edeceğim diye bir hafta boyunca ağladım. Sonra Allah yardım etti ve orada çoğu zaman hastanede kaldık. Burada kızımın zaten tedavisi çok ağır geçiyordu, makinaya bağlı, 10 doktor başında bekliyordu. Ondan sonra telefonum çaldı ve eşimin haberi geldi. Sağ akciğerinde kitle çıkmış. Sanki rüyadaymışım gibi inanamadım. Kızım gözümün önünde ölü gibiyken bir yandan da eşimin haberi geldi. O an çok kötüydüm. Ne yapacağım, hangisine koşacağım, kızımı bırakamıyorum. Eşim hastanede, ameliyat edilmesi lazım. Eşimi ameliyata aldılar. Bu kez kızım babasını ameliyat kapısında bekledi” ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVERLERDEN YARDIM TALEBİ

Bu süre zarfında Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) dışında neredeyse hiçbir yerden maddi destek almadıklarını belirten anne Aksu, hastalığı nedeniyle eşinin de artık çalışamadığını, maddi desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Hastalıklara karşı verdikleri mücadelede maddi anlamda çok zor günler geçirdiklerini ifade eden Aksu, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu. Tek talebinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu kaydeden Aksu, şunları söyledi: “Yetkililerden destek istiyoruz. 4 çocuğum da okula gidiyor. Onların okumalarını istiyorum. Kızımla sürekli gidiyoruz. Uçak biletleridir, otel paralarıdır, taksi parasıdır. Çok zorlanıyorum. Her gidişimde 20 bin lira uçak param gidiyor. İlaç paraları var. Yemek zaten çok pahalı. Evimiz kira. Çocukları bırakıp çalışamıyorum. Eşim de çalışamıyor. Bize destek olunursa çok mutlu oluruz. Kızımın tedavisine devam edebilmem için bana yardımcı olsalar çok sevinirim.”

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.