“EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ YOK SAYILIYOR!”

Eğitim-Sen Batman Şube Yönetim Kurulu öncülüğünde yapılan basın açıklamasında Öğretmenlik Meslek Kanununun (ÖMK) mevcut içeriğine itiraz edilerek, hak ve talepler dile getirildi.

“EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ YOK SAYILIYOR!”
Advert
Yayınlama: 03.10.2024 15:40:31
270
A+
A-

Atatürk Parkı yanında yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen Batman Şube Eş Başkanları Ramazan Bilmez ve Jale Doğan Yıldız, Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ile Batman Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri hazır bulundu.

“TALEPLERİMİZE KULAK TIKANIYOR”

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Batman Şubesi Örgütlenme Sekreteri Adem Tufan, “Bugün burada Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi ile ilgili itirazlarımızı sizlerle paylaşmak için toplandık. Eğitim ve bilim emekçilerini yok sayan, taleplerine ısrarla kulak tıkayan MEB, sürecin başından bu yana bildiğini okumaya devam etmeyi sürdürmektedir. Bu kanun teklifi, öğretmenlik mesleğini tanımlamıyor; bir meslek kanunu niteliği taşımıyor. Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükümler yeniden düzenlenmeden teklifte yer alıyor. Kanun teklifi öğretmenlik mesleğini güçlendirmiyor, aksine zayıflatıyor. Bu gerekçelerle bizler eğitim alanında örgütlü sendikalar olarak, yeniden TBMM gündemine getirilecek olan kanun teklifine itiraz ediyoruz” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.