Kadın katliamlarına dikkat çektiler

Özgür Kadın Harekeri (TJA), kadın katliamlarına tepki göstermek amacıyla Batman’da basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Kadın katliamlarına dikkat çektiler
Advert
Yayınlama: 07.10.2024 15:45:18
18
A+
A-

Adliye önünde gerçekleştirilen açıklamaya Batman Belediyesi Eşbaşkanları Gülistan Sönük, Yeşil Işık, Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti Batman İl Örgütleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Batman Barosu ve kalabalık bir kitle katıldı. Basın açıklamasını okuyan TJA Aktivisti Ruken Zeryam Işık Yıldız, “Eşit, özgür, şiddetsiz ve sömürüsüz bir yaşamı yaratabileceğimizi biliyoruz. Her birimiz için özgür bir yaşam kurana dek mücadelemizi büyüteceğiz. Bizler yaşam alanlarımızı güvenli hale getirmek için buradayız. Korkarak sinerek sizlere boyun eğmeyeceğiz. Tüm inancımızla tüm cesaretimiz ve umudumuzla buradan sesleniyoruz. Bir kadın daha eksilmemek için sokaklarda olacağız. Hesap soracağız.  Her birimiz için özgür bir yaşam kurana dek mücadelemizi büyüteceğiz” diye konuştu.

“HESAP SORACAĞIZ”

Kadınlara dönük saldırılar ile amaçlananın kadın özgürlüğü olduğunu belirten Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, “Bu katliamları gerçekleştirenlerden hesap soracağız. Kadın katliamları ile kadınları korkutmak, kadınların verdiği özgürlük mücadelesinden geri attırmak isteyenlere alanlarda cevap vereceğiz. Yılmadık, yılmayacağız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kitle yürüyüşe geçti. Adliye önünde başlayan yürüyüş, Batman Park AVM önünde son buldu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.