Yeşillik fiyatlarında hızlı yükseliş

Soğuk hava koşulları ve yeterli ürün bulunmaması nedeniyle, özellikle salatalarda sıklıkla kullanılan maydanoz, dereotu, nane, tere, roka ve taze soğan gibi yeşilliklerin fiyatları hızla arttı.

Yeşillik fiyatlarında hızlı yükseliş
Advert
Yayınlama: 19.02.2025 12:44:17
29
A+
A-

İki ay önce ortalama 7 lira 50 kuruş civarında satılan bu ürünlerin fiyatı, kış şartlarının etkisiyle bazı marketlerde 12 lirayı buldu.

Batman’da pazarlarda, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka ve kuzukulağı gibi yeşillikler ortalama 10 TL’ye satılmaya başlarken, bazı zincir marketlerde fiyatlar 12 TL’yi aşabiliyor. Pazar tezgahlarında ise roka, maydanoz ve tere 10 TL’ye, kıvırcık 30 TL’ye, yeşil soğan ise 60 TL’ye kadar yükseldi. Fiyatlardaki bu artış, özellikle soğuk hava nedeniyle tedarik sıkıntıları yaşanması ve yeşilliklerin arzının azalmasıyla daha da belirginleşti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.