Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi’nin milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık uğruna gösterdiği kahramanlığın destanı olduğunu vurguladı.
Rektör Demir, Çanakkale’de yazılan bu destanın geçmişten bugüne ve geleceğe ilham kaynağı olduğunu belirterek, “Millî Mücadelemizde ‘Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz’ sözü, bu büyük direnişin simgesi olmuştur” dedi.
Batman Üniversitesi olarak ecdadın bıraktığı bu kutsal mirası bilim ışığında yaşatmayı sorumluluk bildiklerini ifade eden Demir, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirtti.