Kalpleri acıtan manzara

Hayatın ağır yükünü henüz minik bir yaşta omuzlayan bir çocuk, konteynırdan plastik pet şişesini çıkarmak uğruna kafa üstü dalıp, ayakları havada olacak şekilde bir müddet çaba sarf ettikten sonra amacına ulaştı.

Kalpleri acıtan manzara
Yayınlama: 11.07.2023 18:23:18
741
A+
A-

Ekmek davasında minik bedeniyle hayat mücadelesi veren küçük bir çocuk çöpte fark ettiği kocaman plastik pet şişesine ulaşmak için kalpleri acıtan bir hareket yaptı. Kafa üstü şekilde çöp konteynırına vücudunu sarkıtan çocuğun sadece havada asılı duran bacakları objektife yansırken yürek burkan bir manzara oluştu. Elleriyle çöpleri yokladıktan sonra, önce beli sonra kafasının dışa yansıdığı çocuk, nihayet büyük mücadeleyle kaptığı plastik pet şişeyle göründü. Oradan geçen bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilen kareler, minik bedenlerine rağmen çocukların, hayatın acı ve bir o kadar ağır ve trajik yükünü nasıl da omuzladıklarını fazlasıyla gösteriyor.

MİNİK BEDENLER, AĞIR İŞ YÜKÜNÜ OMUZLUYOR

Çocuklar sabahın ilk ışıklarıyla beraber yollara düşerek en sağlıksız ve zor şartlarda ekmek mücadelesi veriyorlar. Ortaya çoğu zaman bu minik çocuğun yansıttığı acıklı hayat sahnelerinin acımasız tarafları da çıkıyor. Her şeye ve tüm olan bitene rağmen, hayatın süslü ve hayallerle örülü taraflarından habersiz şekilde hayata tutunmaya çalışıyorlar. Yaşıtları sokaklarda oyunlar oynayıp şen kahkahalar atarken, ailelerinin güvenli kanatları altında,  temiz yataklarında huzurla uyurken, beslenirken, eğitimlerini alırken, onlar ise minik bedenlerinden çok daha ağır iş yükünü omuzlamak zorunda kalarak ekmek mücadelesi veriyorlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.