“Çayda zam söylentileri asılsız”

Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Göner, bazı çevrelerce ve sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlarda bir bardak çayın 5 TL’ye çıktığı söylentilerinin asılsız olduğunu belirtti.

“Çayda zam söylentileri asılsız”
Advert
Yayınlama: 19.07.2023 17:34:20
Düzenleme: 19.07.2023 22:18
296
A+
A-

“KAFAMIZA GÖRE ZAM YAPAMIYORUZ “

Kendi kafalarına estiği gibi çaya zam getirmelerinin söz konusu olmayacağını kaydeden Başkan Göner,  “Başkan kendi başına zam yapma yetkisine sahip değildir. Zammın da bir prosedürü var. Esnaf zam talebinde bulunduğu zaman bunu yönetim olarak oturup değerlendiriyoruz ve değerlendirdikten sonra bunu Odalar Birliğine sunuyoruz. Gerçekten esnafın zarar ettiği tespit edildiğinde Odalar Birliği bu zam talebi onaylıyor. Ayrıca bu işin üst makamı Valilik var. Valiliğin kararı dışında bizim çaya zam yapma gibi bir lüksümüz yok” dedi.

“ESNAFIN ZAM TALEBİ VAR”

Yaklaşık bir aydan beri esnaflar çayın 5 TL olması yönünde kendilerine talepte bulunduklarını kaydeden Oda Başkanı Göner, “Esnaflar aslında bu son zamdan önce de çayın 5 TL olmasını istiyordular ama biz çevre illeri baz alarak 4 TL olarak belirlemiştik. Maalesef bu son zamlar esnafımızın belini büktü. Çünkü 35 TL’ye alınan bir su kolisi 50 TL oldu. Daha önce 120 TL olan 1 kilo çay şimdi 175 TL oldu. Daha bunun doğalgazı var, elektriği var, suyu, şekeri var. Yani halen zamların ardı kesilmiyor. Biz esnaflarımızın menfaatlerini ön planda tuttuğumuz gibi vatandaşlarımızı da düşünmek zorundayız. Ama dediğim gibi şuan çayın fiyatı 5 değil, halen 4 TL’dir. Son bir aydır esnafın zam talebi var ama şuan gündemimizde değil” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.