Balon üzerinde tıraş pratiği

Batman’da Halk Eğitim Merkezinde esnaf kanunu eğitimi alan çıraklar, Turgut Özal Bulvarı Seyrek İş Merkezindeki Uğur Erkek Kuaförü salonunda sinekkaydı tıraşı balon üzerinde uygulayarak deneyim kazanıyorlar.

Balon üzerinde tıraş pratiği
Advert
Yayınlama: 23.07.2023 11:40:26
157
A+
A-

Balonu köpükleyip ardından ustura ile başarılı tıraşlar çıkaran genç çıraklar, yaptıkları onlarca tıraşta bile balonu patlatmadan başarmaları nedeniyle 100 tam puanla ödüllendirildiler.

“YENİ NESİL USTALAR YETİŞTİRİYORUZ”

Dünya vizyonuna yeni nesiller kazandırdıklarını ifade eden güzellik uzmanı Fikret Demirtaş , “30 Yıl İstanbul’da ve Batman’da da 7 olmak üzere toplamda 37 yıldır güzellik uzmanı olarak emek vermekteyim. 5 çırağımız Halk Eğitim Merkezinde esnaf kanunu eğitimi alanında kurs görüyorlar. Biz de kendilerine mesleğin pratiğini, altyapısını kazandırarak yetiştiriyoruz. Kendilerini yetiştirdiğimiz genç çıraklarımızdan Ali Yılmaz ve Emre Çağlayan isimli kardeşlerimiz balonlar vasıtasıyla sinekkaydı tıraş nasıl yapılır, onu öğreniyorlar. Çünkü yüz hassas olduğundan ilkin bunun pratiğini öğretiyoruz” dedi

Advert

 

“BATMAN’DA BİR İLK”

Yapılan balonlu tıraş pratiğinin Batman’da ilk olduğuna dikkat çeken güzellik uzmanı Demirtaş, “Balonu aynen bir insan nasıl traş edilip, köpük sürülüyorsa yüzüne, aynı şekilde bu işlemi balon üzerinde uyguluyorlar. Bunu yaparken de balonu patlatmamaları gerekir ki, bunu başarıyla gerçekleştirdiler. Biz de, çıraklarımıza başarı puanları vererek ödüllendirdik. Amacımız bu şekilde altyapısı sağlam, karakterli, işine ve insanlara saygılı, kalifiyeli ve nitelikli nesiller yetiştirmektir. Şuanda da berber salonunda yeni nesil ustalar yetiştiriyoruz. Yeni stillerle çıraklık ve simülasyon eğitimiyle öğrencilerimizi model mankenlerle yetiştiriyoruz. Balon üzerinde tıraş yaparak kendilerini geliştiriyorlar” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.