Dünya hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Mazlum Dursun, ciddi sonuçları olan Uyku Apnesi ile ilgili olarak kamuoyunu ilgilendiren bir bilgi paylaştı.
Geceleri eşleri rahatsız eden horlamanın, uyku apnesi olabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Mazlum Dursun, “Genelde hastalar kendisinin horlayarak rahatsızlık verdiğinin farkında olmayıp eşleri tarafından muayeneye getirilirler. Biz horlama ile beraber Uyku Apnesi’nin var olup olmaması ile çok daha ilgiliyiz. Uyku Apnesi, horlama ve uykuda solunum durması olarak tanımlanmaktadır. İnsan ömrünün yaklaşık üçte birini uyku oluşturur ve sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir uyku çok önemlidir” dedi.
Uyku Apnesi olan kişilerde yüksek tansiyon, kalpte ritim bozuklukları, felç veya ani gece ölümleri görülebildiğini kaydeden Uzm. Dr. Dursun, uyku apnesi hastalığı Uyku Apnesi Testi (Polisomnografi) ile tespit edilmektedir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi horlama ve Uyku apnesi tedavisinde de hekime danışılmadan herhangi bir tedavinin uygulanmaması gerekmektedir” dedi.