UYKUDAKİ TEHLİKE!

 Dünya hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Mazlum Dursun, ciddi sonuçları olan Uyku Apnesi ile ilgili olarak kamuoyunu ilgilendiren bir bilgi paylaştı.

UYKUDAKİ TEHLİKE!
Yayınlama: 08.08.2023 17:12:41
242
A+
A-

Geceleri eşleri rahatsız eden horlamanın, uyku apnesi olabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Mazlum Dursun, “Genelde hastalar kendisinin horlayarak rahatsızlık verdiğinin farkında olmayıp eşleri tarafından muayeneye getirilirler. Biz horlama ile beraber Uyku Apnesi’nin var olup olmaması ile çok daha ilgiliyiz. Uyku Apnesi, horlama ve uykuda solunum durması olarak tanımlanmaktadır. İnsan ömrünün yaklaşık üçte birini uyku oluşturur ve sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir uyku çok önemlidir” dedi.


“HEKİME DANIŞILMADAN TEDAVİ UYGULANMAMALI”

Uyku Apnesi olan kişilerde yüksek tansiyon, kalpte ritim bozuklukları, felç veya ani gece ölümleri görülebildiğini kaydeden  Uzm. Dr. Dursun, uyku apnesi hastalığı Uyku Apnesi Testi (Polisomnografi) ile tespit edilmektedir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi horlama ve Uyku apnesi tedavisinde de hekime danışılmadan herhangi bir tedavinin uygulanmaması gerekmektedir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.