“Park alanlarımız işgal ediliyor”

Batman’da ortopedik engelli vatandaş Hasan Hüseyin Uçak, cami önünde mimari engel alanının araçlarla park edilmesinden dolayı cemaatle namazı kaçırdığını belirtti.

“Park alanlarımız işgal ediliyor”
Advert
Yayınlama: 22.08.2023 13:12:24
61
A+
A-

Batman’da engellilere tahsis edilen alanların araçlar tarafından işgal edildiği için yaşamsal faaliyetlerinin sekteye uğradığını kaydeden SGK emeklisi Hasan Hüseyin Uçak, “Ben yatsı namazı için önceki akşam Tilmerç mahallesindeki Terece Camiine engelli aracımla gittim. Ama aracımı mimari engel alanlarının araçlarla kapatılmasından dolayı park yapma imkanı bulamadım. Amacım cemaatle kılınan namaza yetişmekti ama maalesef yetişemedim. Biz engelli bireylerin hak ve hukuku bu şekilde çiğneniyor. Bizler bu yüzden hiçbir işimizi yapamıyoruz. Alanlar kapalı olmasından dolayı namaz kılmadan geri döndüm” dedi.

“ALANLARIMIZA ENGEL KOYMAYIN”

Bu şekilde mağduriyet yaşayan sadece kendisinin değil binlerce engelli bireyin aynı kaderi yaşadığını kaydeden Uçak, “ Bize bu yapılanı reva görenler işin bir de vicdani yönünü düşünsün. Ben emekli engelli bir bireyim. Her defasında bie ayrılan alanlar araçlarca işgal ediliyor. Ben son olarak şunu demek istiyorum: Lütfen önümüzü açın, engel koymayın; beton sizin olsun. Başka da bir şey istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.