Öğrenciler tarihle bütünleşti

Batman Atatürk İlkokulu 3/B ve 4/B sınıfı öğrencileri sosyal etkinlikler kapsamında Batman Merkez’de bulunan müzeyi gezerek sanatsal bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Öğrenciler tarihle bütünleşti
Advert
Yayınlama: 02.11.2023 14:06:58
69
A+
A-

Etkinlik kapsamında öğrenciler, öğretmenleri Siraç Akçay, Dilek Özgün ve rehber eşliğinde müzeyi gezerek, eserlerle ilgili bilgi aldılar. Batman müze görevlilerince ağırlanan öğrenciler, tarihi eşyaları, materyalleri yerinde gördü, merak ettikleri soruların yanıtlarını buldular. Çok eğlenceli bir gezi gerçekleştiren öğrenciler,  etkinlik sayesinde gezmenin eğitici yönünü de keşfettiler.

Müze gezisi ile ilgili bilgilendirmede bulunan 3/B Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay, “ Bu müze gezimizle hem tarihi hem de sanatsal bir yolculuğa çıkmış olduk. Yaşadığımız Batman şehrimizin müzesini gezerek, zaman ayırarak öğrencilerimizin kültürel olarak gelişmesine katkı sağlamış olduk “dedi.

Advert

Akçay “Etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen Batman Müze Müdürü Cabir Alper Beye, müze personellerine ve müze rehberine, müze hakkında verdikleri o güzel bilgiler ve göstermiş oldukları sıcak ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Öğrenciler için çok faydalı bir gezi olduğunu ifade eden 4/B sınıf Öğretmeni Dilek Özgün, “Mihver dersler kazanımları kapsamında disiplinler arası ilişkilendirme yapıldı. Müze gezisi sırasında belirlenmiş temalar üzerine kurgulanmış ders içerikleriyle eğitimi pekiştirdik” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.