Vatandaş sadece bakındı!

Kurban bayramı nedeniyle vatandaşlar çarşı-pazara inerek alışverişlerini yapmaya çalışırken, şeker ve giyim ürünlerindeki yüksek rakamlar bütçeleri önemli ölçüde sarsıyor. Alışverişe çıkan vatandaşlar, zayıf alım gücü ile evine eli boş döndü.

Vatandaş sadece bakındı!
Yayınlama: 13.06.2024 16:42:43
163
A+
A-

BİN 595 LIRAYA BAYRAM ŞEKERİ

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çarşı ve pazarlarda yoğun bir hareketlilik olmasına rağmen eli boş dönen vatandaş da satış yapamayan esnaf da durumdan şikâyetçi. Şeker ve giyim ürünlerindeki yüksek rakamlar bütçeleri önemli ölçüde sarsıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında bin 490 TL’lik şeker rafları süslerken Kurban bayramında ise etikete bin 595 liralık şeker yansıyarak dikkatleri üzerine çekti. Gülistan Caddesinde kuruyemiş, şekerleme, baharat ve şarküteri işletmesi Mısır Çarşısı firmasının işletme ortaklarından Abdurrahman Balcı, “Bu bayram şeker satışları biraz sönük geçiyor. Ama yine de insanlar nostaljiyi yaşamak, geleneklerini yaşatmak adına şeker almaya gayret ediyor. Bu sene sattığımız en pahalı şekerimiz olan özel fıstıklı krokant şekerimizin kilosunu bin 595 TL’den satıyoruz” dedi.

GİYİMCİLERİN YÜZÜ GÜLMÜYOR…

Batman’da giyimci esnafı Kurban bayramında da umduğunu bulamadı. Ürünlerin zam almasından dolayı alıcı bulmakta zorlandıklarını belirten giyimci esnafı, istedikleri satış oranının çok uzağında kaldıklarını kaydettiler. Gülistan Caddesinde yıllardır giyim üzerine hizmet veren Nevzat Giyim mağazasının deneyimli satış elemanı Mehmet Araz, “Bu sene giyim sektörü olarak maalesef iyi bir bayram sezonu geçirmiyoruz. Yani genel olarak giyimciler memnun değil. Eski kalabalıklar kalmadı. Bayram olduğunda mağazalarda öyle bir hareketlilik olurdu ki iğne atsan yere düşmezdi. Yani o eski bayram alışverişleri, o canlılık kalmadı. Bunun da sebebi artan ürün fiyatları” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.