Şerbetçiler yaz mesaisinde

Batman’da bunaltıcı havalara maruz kalan vatandaşların imdadına şerbetçiler yetişiyor. Meyankökünden imal ettikleri buz gibi şerbeti vatandaşlara sunan şerbetçiler, aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar.

Şerbetçiler yaz mesaisinde
Advert
Yayınlama: 24.06.2024 12:06:24
54
A+
A-

Batman’da genellikle yaz mevsimlerinde ortaya çıkan emektar şerbetçiler, şifa kaynağı şerbetlerini vatandaşlara sunuyorlar. Afiyetle tüketilen meyankökü şerbetinin birçok hastalığa deva olduğu da biliniyor.

Batman’da yıllardır meyankökü (ava suse) şerbetini satan Mehmet Nergiz, “Batman’da gerçekten bunaltıcı bir hava var. Vatandaşlar şifa kaynağı ve buz gibi şerbetimizden içerek serinlemeye çalışıyorlar. Ava suse olarak adlandırdığımız şerbetimizi meyankökü bitkisinden imal etmekteyiz. Bunun için belli işlemler gerekli. Tabii bu konuda deneyimli olduğumuzdan dolayı yıllardır sorun yaşamadan hizmet vermeye devam etmekteyiz. En güzel, en kaliteli ve leziz şerbetimizi içen vatandaşlar defalarca içerek memnuniyetlerini tescil ettiriyorlar. Zaten bu sıcak havalarda vücudun hararetini en iyi dindiren içeceklerden biri de meyankökü şerbetidir” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.