“TÜİK enflasyonu gizliyor”

Batman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Atatürk Parkı yanında yapılan basın açıklamasında TÜIK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

“TÜİK enflasyonu gizliyor”
Advert
Yayınlama: 04.07.2024 15:31:15
91
A+
A-

TÜİK’in rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizlediğini kaydeden Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, “TÜİK, yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarımızı kara delik gibi yutmaya devam ediyor. TÜİK şaşırtmadı. Bugün bir kez daha milyonların hakkını gasp etmeye yol açacak enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre Haziran enflasyonu aylık yüzde 1,64, yıllık enflasyon ise yüzde 71,60! Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin maaş artışında önemli bir faktör olan altı aylık enflasyon ise yüzde 19,31 ila 24.73 arasında komik bir rakamda dalga geçer gibi bir tutarda belirlendi” dedi.

“SEFALETE TERK EDİLİYORUZ”

TÜİK’in rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizlediğini belirten Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız gerçek hayat pahalılığı ile ilgisi olmayan sanal rakamlar, özellikle maaş zammı alacağımız dönemlerde daha da aşağı çekiliyor. İşin özü kamu emekçileri, emeklileri ve özel sektör çalışanları olarak yıllardır ne bütçeden hakkımızı ne de refahtan payımızı almadığımız gibi TÜİK eliyle her gün biraz daha yoksulluğa, sefalete terk ediliyoruz.” Basın açıklamasından sonra iki dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren platform bileşenleri, TÜİK verilerini protesto ettiler.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.