“Amacımız gençlere faydalı olmak”

Batman’da ‘Halkçı Liseliler’ ismiyle bir araya gelerek çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan liseli öğrenciler, gençleri zararlı sosyalleşme alanlarından çekmeye çalıştıklarını belirttiler.

“Amacımız gençlere faydalı olmak”
Advert
Yayınlama: 11.07.2024 12:31:35
60
A+
A-

Tek amaçlarının Batman’daki gençlere, liselilere faydalı olmak olduğunu belirten ekip başkanı Bilal Cudi Argunağa, “Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) maddi ve manevi destek alıyoruz. 16 yaşındayım ve Batman Anadolu Lisesinde okuyorum. Halkçı liseliler olarak siyasi bir kaygımız yok. Tek kaygımız Batman’daki gençliğe, Batman’daki liselilere yönelik faydalı çalışmalar yapmaktır. İnternet cafeler olsun, kahvehaneler olsun, buradaki bataklıktan gençleri çekmek istiyoruz. Çünkü bu tür mekanlarda hastalıklı ve çok zararlı bir sosyalleşme alanı var. Biz gençleri oradan çekip ‘Halkçı Liseliler’ ortamında yaptığımız etkinliklerin katkısıyla hem kendilerini geliştirmelerini hem de daha sağlıklı sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Ayrıca topluma faydalı bir birey olmaları yönünde de çabalıyoruz” dedi.

“FARKLI TÜRDE BİRÇOK ETKİNLİĞİMİZ VAR”

Batman’da birçok etkinliğe imza attıklarını kaydeden Argunağa, “Sosyal medyada  @batmanhalklis ismiyle resmi instagram sayfamız bulunuyor. Çok farklı türde etkinliklerimiz var. Sosyal farkındalık yönünden yaptığımız etkinliklerimiz var. Engelli bireyleri ziyaret olsun,  kadınların toplumsal hayattaki zorlukları ile ilgili olsun, bunlara dikkat çekiyoruz” dedi.

“BUKET ÇİÇEK ADINA BİR KÜTÜPHANE KURACAĞIZ”

Vefat eden ekip arkadaşları Buket Çiçek adına kitap toplayıp bir kütüphane kurmayı hedeflediklerini belirten Argunağa, “Bir ekip arkadaşımız Buket Çiçek, Batman Şehit  Ömer Halisdemir Anadolu Lisesinde rahatsızlandı, hastaneye kaldırıldı ama hastanede vefat etti. Halen onun adına kitap topluyoruz. Vefat yıldönümünde de onun adına bir kütüphane açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.