“Sabit bir müzik tarzım yok”

İsmini ‘Enfesto’ olarak tanımlayan Batmanlı gezgin müzisyen, Atatürk Parkında bağlama eşliğinde müzik resitali sunup çeşitli parçalar dillendirdi.

“Sabit bir müzik tarzım yok”
Advert
Yayınlama: 11.07.2024 12:34:48
88
A+
A-

Nerelisin? Sorumuza ‘Ben dünyalıyım ve dünyayı memleketim olarak görüyorum’ diye cevap veren Enfesto, “Her dil, her ırk, aynı zamanda benim dilim, benim ırkım. Dolayısıyla kendimi dünya vatandaşı olarak görüyorum” dedi.

“BEN DÜNYALIYIM”

Müziğe Siirt’te bulunduğu sırada Halk Eğitim Merkezinde kurs alarak başladığını kaydeden gezgin müzisyen, “Ben Batman’da doğdum ama dediğim gibi kendimi dünyalı olarak görüyorum ve buna bir felsefe gözüyle bakıyorum. Ben temelde bir insanım ve diğer insanlar da benim gibidir. Bir dili, ırkı, yaşantıyı veyahut ne iş yaptığını kattığımızda bizim önyargılarımız, tabularımız oluyor. Oysa bir insan ‘insan’ olduğu için kabul edilmelidir. Dolayısıyla insanları bu şekilde kabul ediyorum ve insanın da beni böyle kabul etmesini istiyorum. Hangi tarz müzik yaptığıma gelince, sabit bir müzik tarzım yok, her tarz var. Bazen türkü, bazen de kılam söylüyorum veya rock müzik icra ediyorum” dedi.

“OTOSTOP YAPARAK ŞEHİRLERİ DOLAŞIYORUM”

Yolculuklarını otostopla yaptığını ifade eden genç müzisyen, “Gezdiğim şehirlerde insanlarla oturup müzik icra ediyorum. Akdeniz, Ege bölgesini gezdim, İstanbul’a gittim. Bir ara doğuya da gittim. Geziye çıktığımda birkaç hafta yolda oluyorum. Güzel bir yer bulduğumda da çadırımı kurup kamp yapıyorum. Öylece vakit geçiriyorum” diye konuştu.

Advert

“MÜZİK BENİM İÇİN ORTAK BİR DİL”

Müziğin kendisi için ortak bir dil ifade ettiğine vurgu yapan müzisyen, “Ben yolda gezerken, Almanından, Fransızından bir sürü insanla denk geldim ve hepsiyle ortak bir şekilde bu dili anlayabiliyorduk. Müziğin bana yaşattığı his, melodisi beni etkiliyor, sevdiriyor. Bâki’nin ‘Âvâzeyi bu âleme Davud gibi sal, Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş’ şeklinde meşhur bir sözü var. İşte bizim amacımız hoş bir sadâ bırakmak. Zaten geriye kalacak olan şey de o an duyduğumuz sestir” dedi. İlk zamanlarda müzik yaparken insanlar tarafından kendisine verilen paralarla ihtiyaçlarını karşıladığını ama şuan bir karşılık beklemeden müzik yaptığını  belirten Enfesto, amacının muhabbet etmek ve müziği sayesinde insanlarla ortak bir dilde buluşmak olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.