“Sosyal medyada her bilgiye inanmamalıyız”

Sosyal medyadaki her bilgiye inanmanın büyük yanılgılara neden olacağını belirten Sosyolog Taner Günce, “Sosyal medyada gördüğümüz veya duyduğumuz her bilginin doğruluğunu sorgulamak, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde daha bilinçli ve rasyonel kararlar almamızı sağlar” dedi.

“Sosyal medyada her bilgiye inanmamalıyız”
Yayınlama: 15.08.2024 12:02:57
57
A+
A-

Günümüzde sıkça kullanılan sosyal medyanın oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken Sosyolog Taner Günce, yaptığı açıklamada sosyal medyada her görülene ve duyulana inanmamak gerektiğine vurgu yaptı. Sosyal medyanın kirli ve yalan, yanlış bilgilerle dolu olduğuna işaret eden Günce, sosyal medya kullanıcılarına önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Sosyal medyanın, internet üzerinden kullanıcıların içerik oluşturduğu, paylaştığı ve etkileşimde bulunduğu dijital platformların genel adı olduğunu tanımlayan Günce, dünya genelinde sosyal medya kullanıcılarına yönelik yapılan araştırmada 8.08 milyar dünya nüfusunun 5,04’ünün sosyal medya kullandığının tespit edildiğini aktardı.

“KRİTİK KONULARDA CİDDİ SONUÇLAR DOĞUYOR”

Sosyal medyada görülen içeriklerin doğruluğunu hemen kabul etmenin, yanlış bilgilere dayalı kararlar alınmasına neden olacağını belirten Günce, “Bu durum sağlık, güvenlik ve toplumsal olaylar gibi kritik konularda ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Özellikle bilinçli olarak üretilen doğruluktan uzak içeriklerin paylaşılması ve sosyal medyada dolaşıma sokulması hem içerikleri üretenler hem de bu içerikleri doğrudan veya dolaylı bir şekilde paylaşanlar tarafından toplumun yanlış bilgilenmesine neden olmaktadır.” diye konuştu.

“HER BİLGİYİ SORGULAMAK LAZIM”

“Sosyal medyada gördüğümüz veya duyduğumuz her bilginin doğruluğunu sorgulamak, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde daha bilinçli ve rasyonel kararlar almamızı sağlar” diyen Günce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgiye eleştirel bir yaklaşım benimsemek, yanıltıcı içeriklere karşı korunmanın ve güvenilir bilgiye ulaşmanın temel yoludur. Sosyal medya kullanıcılarının, bilgileri her zaman sorgulayıcı bir gözle incelemeleri ve doğruluklarını kontrol etmeleri, bilgi kirliliğinin önüne geçmek için kritik öneme sahiptir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.