HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT

MİLLİ EĞİTİME BAĞLI KİTAP OKUMA NOKTASI…

Yayınlama: 16.09.2024 13:09:09
41
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilmiş olan Öğrenci – Akademisyen buluşmaları geçen eğitim öğretim döneminde adından söz ettiren etkinliklerden biri olmuştu. Öğrencilere rol model olabilecek bu tür faaliyetlerin diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yaygınlaştırılması genç beyinlere yeni ufuklar açacaktır.

Düşünsenize Hava Kuvvetleri pilotları Jetlerle ilkokul 2. sınıf öğrencilerini Batman semalarında uçurmuş, Karayolları Zigana tünellerinde bu çocukları gezdirmiş, Orman İl Müdürlüğü de Karadeniz ormanlarında bir gezi düzenlemiş. Polis amcaları trafiğin önemini caddelerde eş zamanlı gösterirken İtfaiyeciler yangınla mücadelede kontrollü yangını birlikte söndürmüş. Bence harika olurdu.

Okullarda çoğunluk teori ve pratiğin diğer kurumların yardımıyla yapılabilmesi önemli.  Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ellerindeki imkânlar ile tabii ki öğrencileri geleceğe hazırlama noktasında uğraşıyordur ama destek de şart. Eğer destek ve imkân olursa inanıyorum ki Batman’da Üniversite sınavlarında ilk 300’lerde çocuklarımızı görebildiğimiz gibi ilerisinin başarılı bürokratları arasında çok sayıda evladımızı görebileceğiz.

Advert

Milli Eğitim bu konuda en önemli parametre. Son zamanlarda sınıf ve derslik açısından bir sıkıntı olduğunu duymadık. Hatta o kadar çok okul var ki birçoğunun ismini sorduklarında bilemiyoruz. Tamam, şehirde büyümekte ama artık eskisi gibi kalabalık derslikler ve öğretmensizlikten boş geçen dersler yok ve bu eğitim atılımı bir tek şehrimizle sınırlı değil. Ancak sınavlarda elde edilen Tıp Fakültelerini kazanan öğrenci rakamları eğitim konusunda belli bir ivme kazanıldığının da göstergesi

Batman Milli Eğitlime geçen hafta uğradığımda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Hocamız kıymetli misafirlerine kitap hediye ettiğini belirtti ve bana iki kitap hediye etti. Sağolsun. Kitap benim hayatta önem verdiğim, olmazsa olmazım diyebileceğim birkaç şeyden biridir ve bunun için de çok mutlu oldum. Düşünsenize kurum müdürlerinin tamamı gelen ziyaretçilerine kitap hediye ediyormuş. Kim bilir, belki de güzel bir uygulama ilk defa Batman’da hayat bulur.

TÜBİTAK yayınlarının da bulunduğu Kitap Okuma Noktası Milli Eğitime bağlı okullardan öğrencilerin düzenli bir şekilde sırayla geldikleri bir yer. Kıymetli okul hocalarının idarecilik yaptığı bu yerde edindiğimiz bilgilere göre TÜBİTAK yayınları İstanbul’dan sonra en çok Batman’da bulunmakta. Öğrencileri burada kitap günleri düzenliyor, daha sonra okunan eser yine burada öğrenci toplulukları tarafından kritiği yapılıyor. Zaman zamanda okunan eser görsel bir şekilde takdim ediliyor. Ana sınıf, orta ve lise öğrencileri gönüllerince bu mekândan faydalanıyor.

Aralık ayında öğrencilerle yine bu mekanda buluşma ve kendileriyle geleceğe yönelik meslek tercihi ve motivasyon konulu bir toplantı teklifi yapıldığında seve seve geleceğimi söyledim.  Konu eğitim, kitap ve geleceğimizin teminatı olan çocuklar olunca gerisi teferruat, öncelik çocuklarımız. Ülkeye ve şehrimize yönelik kaliteli işler yapan kim varsa başımızın tacıdır.

Kur’anda ilk emir İkra, yani oku. Okumaya teşvik eden, gelen misafirlere kitap hediye eden, öğrencileri bir modaretör eşliğinde güzel bir mekânda misafir eden bu insanlar geleceğe, ülkenin yarınlarına yatırım yapıyor.

Bir taraftan Diyarbakır’dan ülke gündemine birinci sıradan yerleşen Narin cinayeti ve öte yandan çocuklar için adeta büyülü bir mekanda geleceğin edebiyatçılarının ve bilim insanlarının yetiştirilmesinde ön ayak olan Kitap Okuma Noktası… İroni gibi.

[email protected]

 

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.