“E-Ticarete geçişi bir fırsat olarak görmeliyiz”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliği ile ‘E- Ticarete Başlıyorum’ temalı seminer düzenlendi.

“E-Ticarete geçişi bir fırsat olarak görmeliyiz”
Advert
Yayınlama: 16.09.2024 16:14:20
145
A+
A-

Batman Kültür Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan seminere Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Trendyol Satış ve İş Geliştirme Bölge Yöneticisi Hakan Sarı, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Ömer Faruk Özel, meslek odaları temsilcileri, STK’lar ve  esnaflar katıldı. Dünya genelinde E-Ticaretin artık bir tercih değil bir zorunluluk haline geldiğini belirten BESO Başkanı Çiftçi,  “Geleneksel perakendenin sınırları dijital dünya karşısında giderek daralıyor. Müşteriler daha hızlı daha kolay ve daha kişisel bir alışveriş deneyimi talep ediyor. Bu da işletmelerin müşteri beklentilerine ayak uydurmak ve rekabet avantajını korumak için dijitalleşmeyi benimsemesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Sonuç olarak bu dönüşüm sürecinde perakendeciler olarak  hepimiz E-Ticarete geçişi bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu değişim sadece ayakta kalmamızı sağlamakla kalmayacak aynı zamanda işimizi büyütmek ve yeni pazarlara açılmak için de benzersiz bir fırsat sunacaktır” dedi.

“E-TİCARET FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR”

Trendyol Satış ve İş Geliştirme Bölge Yöneticisi Hakan Sarı, E-Ticaret, E-İhracat, panel yönetimi, kupon kullanımı, ürün fotoğrafları, indirim uygulama, sosyal medya ve reklam yönetimi konuları üzerinde bilgilendirme ve sunumum gerçekleştirdi. Bölge yöneticisi Sarı, “E-Ticaret size fırsat eşitliği sağlar. Ayrıca E-Ticaret, geleneksel ticaretimizin bence sigortasıdır. Çünkü son 3 yılda ülkemiz çok büyük felaketler atlattı. Ayrıca dünya, global bir krizi, pandemiyi yaşadı. E-Ticaretin en çok pik yaptığı dönemlerden bir tanesi de pandemi dönemi oldu. Çünkü kimse evinden çıkamıyordu. Evinden çıkabilse dahi mağaza içine girmeye korkuyordu. O sıralar E-Ticaret yapmayan firmalar, belki batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Ama E-Ticaret yapanlar belki sermayenin üzerine kattılar. E-Ticaret, öngörülemeyen risklerde sizi ayakta tutabilecek bir alandır” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.