ÖĞRETMENİM BİLGİ

Merhaba sevgili okuyucularım. Sizlere yazılarımla gündemde olan güncel olaylarla ilgili, bazen yorumlar yaparak, bazen de değişik konularla ilgili bilgiler vererek devam ediyorum. Yazdığım yazılarla sizleri bilgilendirmek sadece benim görevim değil, aynı zamanda bütün araştırmacı ve yazarlarımızın görevidir.

Yayınlama: 18.09.2024 13:13:55
27
A+
A-

Doğru bilginin, doğru yerlere ulaşması, insanlığın gelişmesinde büyük rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Her bilginin doğru olup olmadığı ise yine araştırmalara bağlıdır. Ayrıca öğrendiğimiz her bilgiyi hangi kaynaktan aldığımız da oldukça önemli bir konudur.

Hepimizin de bildiği gibi dünyanın en değerli unsurlarından biri bilgileri doğru ve tam öğrenmektir. Araştırarak ve doğru kaynaklardan bilgi edinmektir.

Hayat içerisinde önce öğrenmeyi öğrenmek, daha sonra da öğrendiklerimizi uygulamak bizim için esas alınacak noktalardan biridir. Hayata uyguladığımız her bilgi, aynı zamanda da bize tecrübe kazandırır. Kültürümüzü ve bilgimizi arttırır. Doğru bilgi ve elde edilen kültür hayatta yapacaklarımızın da referansıdır.

Advert

Örnek verecek olur isek, insanlar işe ilk başvurduklarında ellerinde CW’leri ile birlikte giderler. CW’lerinde bugüne kadar neler yaptıkları ya da meslekleri ile ilgili neler öğrendikleri yazar. Kısacası kendi mesleklerinde neler öğrenmişler ise, bunları yazıya dökerek karşı tarafa bildirirler. Karşı taraf ise bilgilerine ve görgülerine göre işe alıp almayacaklarını değerlendirir. Yani bilgi insanların hayat içerisinde daha kolay ve  daha doğru yol alması için her alanda ve her yerde geçerlidir ve gereklidir.

Bütün bu bilgilerden yola çıkarak geleceğin öğretmeni, aslında ömrü boyunca öğrendikleri ile  dünyaya eser bırakan ve hayatıyla örnek olan kişidir. Bu kişiler ister siyasetçi olsun, ister sanatçı, isterse zanaatkar, ister asker, ister alim olsun, ister mucit her ne alanda meslek sahibi olursa olsun fark etmez. Her insan bildikleri ile yaşamına yön verir ve hayatını düzenler.

Çok araştıran insanlar öğrendikleri ile insanlığa hizmet ederler. Kişilerin aydınlanmasına yardımcı olurlar. Ülkenin gidişatındaki belli konulara da etki ederler ve gerekir ise ülke yönetimine de yön verirler.

Biz köşe yazarları, yazılarımızı yazarken araştırmaya yönelik yazıyoruz. Günümüzdeki bilgi kirliliğinin insanlığa zarar verdiğinin bilincinde olarak yazılarımızı doğru bir şekilde sizlere ulaştırmaya  çalışıyoruz.

Dünyanın en büyük öğretmeni kültür ve doğru  bilgidir. Bilgi ve kültür kimde ise gerçek öğretmen de odur. Çünkü insanların bilgili ve kültürlü insanlardan öğrenecekleri çok bilgi vardır.

 

Yazarın Son Yazıları
27.08.2024 14:50:45
20.08.2024 14:50:25
10.07.2024 13:41:11
10.06.2024 12:39:06
30.04.2024 14:49:37
02.04.2024 13:40:06
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.