Projenin bitmesini bekliyorlar

Batman’da ticaretin gelişmesi, yeni istihdam alanlarının oluşması, ham maddenin nihai ürüne dönüşerek ekonomik katma değerinin arttırılması amacıyla yapımına başlanılan 2 yeni OSB’de yer tahsisi alan Mobilyacılar ve Marangozlar Kooperatifi, projenin bitmesini bekliyor.

Projenin bitmesini bekliyorlar
Advert
Yayınlama: 19.09.2024 11:40:36
63
A+
A-

2024 yılı altyapı yatırım programına alınan iki Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yer tahsisinin kendilerine de verildiğini belirten Batman Mobilyacılar ve Marangozlar Kooperatifi Başkanı Uğur Büdün, yeni projenin hayata geçmesiyle Batman’ın hem gelişimine hem de istihdam kapasitesine çok fayda sağlayacağını söyledi. Mobilyacılar ve Marangozlar Kooperatifi için Batman merkeze bağlı İkiztepe mahallesine yakın çay kenarında bulunan mevkide yer verildiğini belirten Başkan Büdün, alt yapı ve fizibilite çalışmalarını yerinde gördüklerini ifade etti. Batman Valisi Ekrem Canalp’in girişimleri ve öncülüğünde yapımına başlanan çalışmalarla iyi durumda olduğunu belirten Büdün, yılsonuna kadar çalışmaların bitip mobilyacılar ve marangozlar esnafına arsa teslimatlarının yapılmasının planlandığını söyledi.

“PROJE DAHA DA HIZLANDIRILMALI”

Yeni projelerinin hayata geçmesiyle yaklaşık 2 bin kişiye yeni istihdam sağlayacaklarını ifade eden Büdün, “Mezopotamya Sanayi Siteleri adı altında bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Çevre dostu ve yenilenebilir güneş enerjisiyle birlikte güzel bir sanayi yapmayı planlıyoruz. Projenin biraz daha hızlandırılması için üyelerimiz sürekli bizlere sormaktadır. Bundan dolayı bizler de kurumlarımızın bu çalışmaları biraz daha hızlandırmalarını ve bizleri bilgilendirmeleri daha iyi olacaktır. Çünkü bu projenin hayata geçmesiyle ortalama bin 500 ile 2 bin kişiye yakın bir istihdam olacaktır. Bu da Batman için ciddi bir rakamdır. Bundan dolayı herkesin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.