Kayapınar içmesuyunu güneş enerjisiyle sağlayacak

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı HÜDA PAR Kayapınar Belde Belediyesi, bölgede bir ilk olan bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Kayapınar içmesuyunu güneş enerjisiyle sağlayacak
Advert
Yayınlama: 22.09.2024 10:40:53
28
A+
A-

Beldeye büyük yük olan içme suyu elektrik masrafını yarı yarıya indirecek güneş paneli projesi, yakın zamanda beldede hizmete girmesi planlanıyor.

Kayapınar beldesine önemli hizmetlerde bulunduklarını belirten Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, ikinci döneminde de projelerini sürdürdüklerini kaydetti. Belediyeyi devraldıkları ilk günden beri belediye çalışanlarını işten çıkarmayarak hizmet anlayışını ortaya koyduklarını kaydeden Başkan Özhan, Beldede altyapı, istihdam, kültürel ve eğitim alanlarında çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Beldenin su ihtiyacının 5 kilometre uzaklıkta bulunan su pompası vasıtasıyla sağlandığını belirten Özhan, “Bu durum elektrik maliyetini büyük bir külfete dönüştürdüğü için böyle bir çalışma yaptık. Güneş enerjisi sayesinde maliyetleri yarı yarıya düşüreceğiz. Belediye olarak halkın yararına olabilecek her türlü çalışmayı şartların müsait olması halinde yapacağız” dedi.

HÜDA PAR’LI VEKİLDEN ZİYARET…

Kayapınar beldesini ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, projenin yapılacağı mevkide incelemelerde bulundu. Kayapınar Belde Belediyesinin, HÜDA PAR Belediyeciliğinin yegâne örneklerinden biri olduğunu ifade eden Milletvekili Demir, halkı düşünen bir anlayışla hizmet eden Belediye Başkanı Samir Özhan’ın ise kendileri için gurur kaynağı olduğunu, çalışmalarından ötürü kendisini takdir ettiklerini söyledi.

Advert

DCIM100MEDIADJI_0560.JPG

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.