Danuk ve fıstık festivali coşkusu

Batman Valiliği’nin himayesinde Beşiri Kaymakamlığı ve kurumların desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Danuk ve fıstık festivali coşkusu
Advert
Yayınlama: 22.09.2024 15:53:15
Düzenleme: 22.09.2024 16:22
47
A+
A-

CANALP, ‘DANUK’ YEMEYİ İHMAL ETMEDİ…

Mor Kiryakus gezisi, kitap okuma etkinliği, Kıra dağında uçurtma şenliği müzik dinletisi ve halk oyunları gibi etkinlikler festivale renk kattı. Batman Valisi Ekrem Canalp, eşi Ayten Canalp ve beraberindeki protokol mensuplarıyla Beşiri meydanındaki festival alanında kurulan stantları tek tek gezerek ilgililerden bilgi aldı. Festivale ismini veren ‘danuk’ yemeyi de ihmal etmeyen Vali Canalp, ilçe halkı tarafından yetiştirilen organik ürünlerin de yer aldığı stantları gezerken kendisine  AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da eşlik etti. Festival açılış kurdelası kesiminden önce konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Batman’da üretilen fıstığın büyük bir kısmı Beşiri ovasında üretiliyor. Ama aynı zamanda başka bir gerçeklik daha var. Yakın zamanda Mor Kiryakos manastırını da faaliyete geçirdiğimiz zaman, Hasankeyf ölçeğinde, turizmin coşkulu şekilde faaliyete geçeceği bir ilçe haline gelecektir” dedi.

“FESTİVALLER TOPLUMSAL BAĞLARI GÜÇLENDİRİYOR”

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise, fıstığın lezzetini ve kültürel önemini kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi. Fıstığın, sadece bir yiyecek olmadığını son yıllarda bölgemizde çokça yetiştirilen kültürel mirasın önemli bir parçası olduğunu belirten Nasıroğlu şöyle konuştu: “Festivalimizin amacı, kültürel çeşitliliği kutlamak, insanları bir araya getirerek toplumsal bağları güçlendirmek, gelenek göreneklerimizi ve kültürel değerlerimize olan bağlılığı arttırmaktır. Festivaller, ülkelerin var olan imajını düzeltmede, buna bağlı olarak da kentsel ve bölgesel ekonomik kalkınmada önemli etkenlerdir. Festivaller yalnızca sanat etkinlikleri olarak değil, küreselleşmenin ve ekonomik canlanmanın unsurlarından biri olarak da görülmelidir” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.