SİYASETTE ROL ÇALMA MEVZUSU

Yaz mevsimindeki gökyüzü ile sonbahar mevsimindeki bulutların rengi hep değişik olur. Ya da yaz sıcağının bitmesinin özlemidir hep sonbahar kokusunun coşkusu. Gökyüzü rengi gibi siyasette keşke hep berrak olsa, birbirlerinden rol çalmasalar…

Yayınlama: 25.09.2024 12:57:21
Düzenleme: 25.09.2024 14:34
55
A+
A-

Bu ara DEM Parti’nin söylemlerinin HÜDA PAR Vekili Serkan Ramanlı tarafından dillendirildiğini, yeni anayasa üzerine Kürtçe’nin atfedildiğini görüyoruz. Açıkçası DEM Parti, Serkan Ramanlı’nın söylemleriyle siyasetteki rolünü kaybetmiş gibi görünüyor…! Ramanlı’nın çıkışları bazen dönemin başarılı vekillerinden olan, siyasetçi Bengi Yıldız gibi. Yıldız, en azından yapıyordu. Kimi yaptıklarına şov dese de Vekil Yıldız, her zaman Batman siyasetinde belirleyici bir vekil olmuştu. Yakın zamanda HÜDA PAR, bu söylemleriyle DEM Parti’yi içine katmak için de DEM’e ‘partimize katılın’ teklifinde bulunabilir..! HÜDA PAR’ın yaptığı söylemler tamamen algı ve strateji üzerine rol çalma.

Mesela Serkan Ramanlı’yı her yerde görüyoruz.

SİBADAŞ kuyruğunda,

Sokakta,

Mecliste,

Şehir stadında,

OSB yolunda kazalara tepkisiyle de dikkat çekmişti.

Ama ne yazık ki Vekil Ramanlı, Batman Gençlik Spor İl Müdürlüğünde can kurtaranların gözü önünde devletin kurumundaki havuzda bir engelli vatandaşın boğulmasına ses çıkarmamış, havuzun kapısına gidip bir can yeleği atmamıştır…! Ya da bu olayla ilgili bir tek kelime konuşmamıştır!

Kurumlardaki keşkemeşlik üzerine bir cümle telaffuz etmemiştir…

Ama DEM Parti’den rol çalmayı başarılı bir şekilde yürütmüştür.

Stratejik bir algıyla siyaset yolunda sağlam adımlarla giden HÜDA PAR, seçimlerde Batman’da ikinci parti olmuştu. Bölgede etkinliğini sağlamlaştırmak adına “Kürtçe” vurgusu uzun süre devam edecektir. DEM’in kitlesinden kazanmak adına, damardan girmeyi sürdürecekler.

Meydan boş olunca HÜDA PAR alan kapmasını iyi kullanıyor. DEM Partisi, şuan seçim olsa Batman’da büyük oranda oy kaybedecektir. Yerel yönetimde beklenen başarıyı yakalayamayan parti, yönetimde “ben” merkezli çalışması neticesinde tepkileri toplamaya devam ediyor. Belediye başkanının söylemleri, seçim öncesi halkın içindeki konumu ile başkanlık sonrası duruşundaki üslup farkını artık herkes görüyor. Bu partinin kitlesine yakışmayan icraatlar en basitinden taziye yemeklerinin kaldırılması bile bu jargonun toplumla uyuşmadığının örneğidir.

Parti bunca eleştiriyi görmüyor mu? Sorunların çözümü için çalışma başlatmıyor mu? Sonrada oyumuz neden düşmüş diye sitemde bulunmasınlar…

Neyse şimdilik bunlar yeterli…

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.