Yeni yıl gelmeden zam furyası başladı!

Enflasyonun gerilediği söylense de vatandaşın cebini yakan zamların ardı arkası kesilmiyor. Zeytinyağı, ayçiçek yağı, un, çay ve et gibi temel ürünlerin fiyatı yine arttı.

Yeni yıl gelmeden zam furyası başladı!
Yayınlama: 13.10.2024 16:44:00
529
A+
A-

ETİKETLER DEĞİŞMEYE BAŞLADI…

Yeni yıla sayılı günler kala market raflarında art arda yapılan zamlar, vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Zeytinyağı, ayçiçek yağı, et, süt ve süt ürünleri, çay, şeker, tuvalet kâğıdı ve temizlik malzemeleri gibi temel tüketim maddelerine gelen yeni fiyat artışları, vatandaşın tepkisini çekiyor. Son dönemde marketlerde etiket değiştirme mesaisi yeniden hız kazandı. 5 Litrelik zeytinyağı 190 liradan 320 liraya kadar yükselirken, çayın kilosu 130 liradan 210 liraya, un fiyatları 650 liradan 780 liraya kadar artarken, dana etin fiyatı da 390 liradan 450 liraya kadar yükseldi.

“NEYİN ZAMMINI YAŞIYORUZ”

Asgari ücret maratonunun yaklaşmasıyla birlikte birçok ürün grubuna zam yapılması, vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu. Henüz asgari ücret zammının konuşulmadığı bir süreçte gizli gizli yapılan zamlara anlam veremediklerin belirten vatandaşlar,  “Yıl sonuna yaklaştıkça fiyat artışları da hız kesmeden devam ediyor. Marketlerde sık sık etiketlerin değiştiğini gözlemliyoruz. Alım gücümüz artık kalmadı. Evimize sebze bile alamaz duruma geldik. Çocuklarımızın okul beslenme çantalarını dolduramıyoruz . Önceden kilolarca aldığımız meyve ve sebzeyi şuan tadımlık alıyoruz. Henüz asgari ücrete yapılacak zam açıklanmadan, temel ihtiyaç ürünlerine gelen bu artışlarla neyin zammını yaşıyoruz. Yetkililer gizli gizli zam yapanlara ağır cezalar getirmeli” diye tepki gösterdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.